Zijn anabole steroïden en prednison hetzelfde

Anabole steroïden en prednison zijn niet vergelijkbaar. Prednison heeft zelfs een contrastieve functie in vergelijking met anabole steroïden. Vind hun verschillen hier.

Prednison wordt ook corticosteroïd genoemd. In tegenstelling tot anabole steroïden (gebruikt door bodybuilders), wordt Prednison gebruikt bij inflammatoire aandoeningen vanwege de ontstekingsremmende effecten.
Het heeft een snel begin van werking en beïnvloedt diep verschillende delen van het immuunsysteem evenals de meeste andere lichaamssystemen. Prednison is een hoeksteen voor de behandeling van de meeste soorten vasculitis en wordt vaak gebruikt in combinatie met andere immunosuppressieve medicatie.

Prednison en anabole steroïden zijn heel verschillend

Ja, prednison en anabole steroïden zijn heel verschillend. Prednison bouwt geen spieren op. In feite maakt het spieren minder sterk wanneer het in hogere doses wordt ingenomen.
Prednison wordt voornamelijk gebruikt als een ontstekingsremmend medicijn. Het is een glucocorticoïde type steroïde.
Ondertussen zijn anabole steroïden door de mens gemaakte stoffen die verband houden met het mannelijke geslachtshormoon. Medische toepassingen van anabole steroïden zijn onder andere hormoonproblemen bij mannen, late puberteit en spierverlies bij sommige ziekten.
Anabole steroïden worden ook prestatiebevorderende middelen genoemd omdat bodybuilders en atleten vaak anabole steroïden gebruiken om spieren op te bouwen en de atletische prestaties te verbeteren.

Wat te kiezen

Als u ontstekingsziekten en allergische aandoeningen wilt behandelen terwijl uw immuunsysteem wordt versterkt, is prednison nemen de juiste keuze.
Prednison is een medicijn dat is ontwikkeld om ontstekings-, immuun- en allergische aandoeningen te helpen voorkomen. Het behandelt ernstige allergieën, artritis, astma, lupus en huidaandoeningen zoals eczeem en huiduitslag. Het kan ook oor- en oogproblemen en rectale aandoeningen behandelen.
Maar als het uw doel is om spieren, kracht en prestaties te verbeteren, dan heeft u anabole steroïden nodig.
Anabole steroïden zijn door de mens gemaakte versies van testosteron – een mannelijk geslachtshormoon dat helpt bij het opbouwen van grotere spieren. Je neemt ze via de mond of krijgt een injectie in een spier.

Voorzichtigheid

Zowel prednison als anabole steroïden kunnen bijwerkingen hebben en mogen alleen worden gebruikt met een arts die u controleert.
Als u echter prednison of anabole steroïden krijgt voor een snel gebruik van een week of een maand, komt u prima.

Steroids
Zijn anabole steroïden en prednison hetzelfde