Vilka är biverkningarna av progesteron?

Progesteron har hjälpt många kvinnor att återfå sin hormonbalans och övergripande hälsa. Men gör progesteron har inga biverkningar? Här är progesteron kräm som säkert att använda utan biverkningar

Är du lider av infertilitet, myom, endometrios, PMS, eller negativa biverkningar av klimakteriet? I så fall kanske naturligt progesteron vara svaret på hormonell obalans som orsakar ditt lidande.

I själva verket är progesteron ett naturligt sätt att balansera dina hormoner och kan hjälpa till att lindra eller helt ta bort några hälsofrågor som du har plågats av.

Progesteron kräm kan antingen göras med naturligt producerat progesteron eller syntetiska progesteron analoger kallas progestiner.

Progesteron är mycket fettlösligt och mycket väl absorberas genom att applicera den på huden. Med användning av progesteron i topisk krämform tillåter användaren att styra och variera mängden progesteron appliceras på kroppen med varje användning.

Biverkningar av progesteron

Kommer att använda progesteron har biverkningar? Det korta svaret är kanske, men inte om du använder den på rätt sätt.

Anledningen till att vi har tillbringat så mycket tid åt att diskutera det korrekta sättet att använda progesteron är att det betyder en hel del.

Vissa kvinnor kan allvarligt nytta av progesteron kräm men på grund av en dålig erfarenhet (från över dosering eller felaktig tillämpning) kan aldrig prova igen.

De flesta av de biverkningar som kvinnor upplever från progesteron har att göra med att använda för mycket för kroppen (vilket är en ganska enkel fix).

Applicera progesteron korrekt

Om du inte applicerar progesteron-kräm på rätt sätt är den kanske inte effektiv. De bästa områdena för användning är platser där kapillärerna är täta och nära ytan av huden, såsom:

  •  Ansikte.
  • Hals.
  • Övre delen av bröstkorgen.
  • Bröst.
  • Inre armar.
  • Handflator och fötter.

Undvik att sätta progesteron grädde på fattiest områden i kroppen, eftersom detta kan hämma korrekt absorption. Fett kommer att lagra progesteron, snarare än att låta det röra sig in i blodomloppet, cirkulera och utnyttjas av kroppen. Dessutom, rotera där du applicerar krämen varje gång du använder den för att undvika mättnad.

Den dos av progesteron-kräm som du använder varje dag kommer att variera (ibland markant) från person till person. Men vi har hittat den genomsnittliga dosen vara någonstans mellan 20 till 40mg per dag.

Den rekommenderade progesteron-krämen utan bieffekt

Progesteron-kräm som vi rekommenderar för dig att använda är Proferia. Anledningen är att Proferia är tillverkad av naturliga ingredienser.Proferia Cream kommer med en mycket kraftfull huvudingrediens-mexikanska Wild Yam. Mexikanska Wild Yam har visat sig vara en utmärkt källa till naturligt progesteron.

Sedan tillverkad av naturliga ingredienser, har inga allvarliga biverkningarrapporterats från att ta Proferia.Vad du kommer att få från Proferia är bara hälsofördelar. Proferia rekommenderas progesteron-kräm utan sidoeffekt.

 

Proferia