Nizak progesteron uzrokuje žene

Ovdje ćemo govoriti o uzrocima niskog progesterona, što su česti simptomi, te o tome kako poboljšati svoje razine, tako da možete osjetiti normalno opet.

Što je progesteron

Progesteron je ženski spolni hormon proizveden uglavnom u jajnicima nakon ovulacije svaki mjesec. To je ključni dio menstrualnog ciklusa i održavanje trudnoće.

Progesteron pomaže regulirati ciklus, ali njegov glavni zadatak je da se maternica spremna za trudnoću. Ovaj hormon je također potrebna za rast grudi i dojenje kao dobro. On nadopunjuje neke učinke estrogena, drugog ženskog hormona.

Progesteron je posebno važno u svojim fertilne dobi. Ako nemate dovoljno progesterona, vi svibanj imati problema s dobivanje ili borave u drugom stanju.

Nizak progesteron uzrokuje

Tijelo prirodno proizvodi progesteron tijekom druge polovice ciklusa, ali postoji nekoliko stvari koje mogu utjecati na svoje progesteron razine. Evo nekoliko niskih progesterona uzroka:

 1. Stres je jedan od vodećih uzroka niske razine progesterona. Život se brzo kreće, i nikad se ne čini da se sve može učiniti. Kombinirajte to s svakodnevnim naprezanjima s kojima se suočavamo, a to je recept za hormonsku katastrofu.
 2. Mi smo izloženi ksenoestrogenima svaki dan. Oni su u našoj hrani i u našem okruženju. Oni prevariti tijelo u misleći da su vaše razine estrogena su veći od onoga što oni stvarno jesu, i progesteron razine pate kao rezultat. Ksenoestrogeni se mogu naći u sintetičkim hormonima, plastici, pa čak i proizvodima životinjskog podrijetla.
 3. prekomjerna vježba. Vježba je super za vaše zdravlje, ali prekomjerna aktivnost može imati negativan utjecaj na razine hormona, progesteron posebno. Obično vježbe nisu problem. Ali kada se žene jako teško natječu na visokoj razini, to uništava svoje hormonske sustave.

Niski simptomi progesterona

Ako niste trudni, neki simptomi niskog progesterona uključuju:

 • Nizak libido.
 • Iznenadni osjećaj topline.
 • Migrene ili glavobolje.
 • Depresija, anksioznost ili drugi osjećaj raspoloženja.
 • Nepravilnost menstrualnog ciklusa ili odsutnost.

Ako si trudna, treba ti progesteron da održiš maternicu dok ne rodiš. Ako su vaše razine preniska, možda nećete moći nositi dijete na termin. Neki simptomi niske razine progesterona u trudnica uključuju:

 • Uočavanje krvi.
 • Bol u trbuhu.
 • Česta niska razina šećera u krvi.
 • Redovito nježne grudi.
 • Stalni umor.
 • Suhoća vagine.

Kako povećati razine progesterona s Proferijom

Proferia je tematska progesterona krema koja se može koristiti za povećanje razine progesterona u žena koje pate od hormonalne neravnoteže.

 • Sadrži visoko topljiv divlji krompir ekstrakt kao bazu za visoku stopu apsorpcije, kao i 500 mg USP progesterona po unci.
 • Svi prirodni sastojci, koji sadrže sintetičke hormone obično propisane od strane liječnika.
 • Za razliku od drugih hormona, istraživači su otkrili da progesteron optimalno isporučuje u tijelo kada se primjenjuje kroz kožu za razliku od primjene u oralno korištenje.

Kako koristiti Proferia kako bi nadvladali nizak progesteron uzrokuje

Proferia se može primijeniti jedanput na dan. Nanesite na tanka područja kože, kao što su vrat, grudi, unutar ruke itd. Tipična doza Proferia varira od pojedinca i simptoma su doživljava. Preporučili smo konzumirati Proferia u pravilnoj dozi.

Ako ste vegetarijanac i vegan, Proferia je dobra za vas. Krema ne sadrži životinje dobivene proizvode i nije testiran na životinjama. Možete dobiti dodatne informacije o uzrocima niskog progesterona i kako ga prevladati, klikom na banner ispod.

Proferia