Steroizi și corticosteroizi: care sunt diferențele lor

Oamenii cred că steroizii și corticosteroizii sunt același lucru. Cu toate acestea, există o diferență semnificativă între steroizi și corticosteroizi.

 Ce sunt steroizii

Cuvântul are semnificații diferite. Steroizii sunt substanțe chimice, adesea hormoni, pe care corpul le face în mod natural. Ele vă ajută organele, țesuturile și celulele să-și facă datoria. Aveți nevoie de un echilibru sănătos dintre ei pentru a crește și chiar pentru a face copii.

“Steroizii” se pot referi și la medicamentele produse de om. Cele două tipuri principale sunt corticosteroizi și steroizi anabolico-androgenici (sau anabolizanți pentru scurt).

Ce sunt corticosteroizii

Sunt medicamente care luptă rapid împotriva inflamației în corpul tău. Aceste steroizi fabricate de laborator funcționează ca hormonul cortizol, pe care îl fac glandele suprarenale.

Cortizolul vă împiedică sistemul imunitar să facă substanțe care provoacă inflamații. Medicamentele corticosteroide, cum ar fi prednisonul, lucrează în mod similar. Acestea încetinesc sau opresc procesele sistemului imunitar care declanșează inflamația.

Lista diferențelor dintre steroizi și corticosteroizi

  • Corticosteroizii sunt concepuți pentru a ajuta la reducerea inflamației organismului. Foarte des este prescrisă persoanelor cu astm bronșic și altor probleme pulmonare cronice.
  • Steroizii sunt o versiune realizată de om a hormonului natural, predominant masculin. Creșterea musculară în organism este cauzată de forma naturală a hormonului. Steroizii determină creșterea musculară suplimentară.
  • Deoarece este un hormon, există unele reacții adverse atunci când vine vorba de utilizarea steroizilor anabolizanți. Fața părului crește adesea mai rapid și mai gros, chiar dacă utilizatorul este femeie.
  • Corticosteroizii nu sunt capabili să producă performanțe mai bune atunci când vine vorba de atletism.
  • Steroizii sunt, totuși, un pantof pentru îmbunătățirea performanțelor în sport, de la viteză la rezistență la forță.
  • Utilizarea steroizilor poate provoca probleme de performanță sexuală și poate duce la defecte congenitale.
  • Nu se cunoaște că corticosteroizii provoacă probleme în domeniul performanței sexuale și nu știu să crească semnificativ șansele de a dezvolta defecte congenitale.
  • Utilizarea steroizilor este, în general, nereglementată. Se achiziționează în același fel în care se achiziționează orice substanță ilegală și se folosește în secret.
  • Corticosteroizii nu necesită multă secret și sunt folosiți în mod deschis. Acestea sunt administrate de un medic și, prin urmare, este dificil, din cauza unui act intenționat, să suferiți consecințele prea multor medicamente din sistemul dumneavoastră.

Acestea sunt principalele diferențe între steroizi și corticosteroizi. Unii oameni pot concluziona că corticosteroizii sunt o opțiune mai bună pentru sportivi și toată lumea să le ia. Cu toate acestea, corticosteroizii au, de fapt, și unele efecte secundare.

În opinia noastră, cea mai bună opțiune este vizitarea unui medic de încredere pentru a obține cele mai bune sfaturi cu privire la ce medicament sau supliment trebuie să utilizați.

Steroids