Steroider og kortikosteroider: Hva er deres forskjeller

Folk tror ofte at steroider og kortikosteroider er de samme. Det er imidlertid en markert forskjell mellom steroider og kortikosteroider.

Hva er steroider

 

Ordet har forskjellige betydninger. Steroider er kjemikalier, ofte hormoner, som kroppen din gjør naturlig. De hjelper dine organer, vev og celler gjør jobben sin. Du trenger en sunn balanse mellom dem for å vokse og til og med å lage babyer.
“Steroider” kan også referere til menneskeskapte medisiner. De to hovedtyper er kortikosteroider og anabole androgene steroider (eller anabolics for kort).
Hva er kortikosteroider

 

De er medisiner som raskt bekjemper betennelse i kroppen din. Disse lab-laget steroider fungerer som hormonet kortisol, som binyrene dine gjør.
Cortisol beholder immunsystemet fra å lage stoffer som forårsaker betennelse. Kortikosteroid medisiner, som prednison, fungerer på en lignende måte. De treger eller stopper immunforsvaret som utløser betennelse.
Listen over forskjeller mellom steroider og kortikosteroider

 

  • Kortikosteroider er laget for å redusere kroppens betennelse. Svært ofte er det foreskrevet for personer med astma og andre kroniske lungeproblemer.
  • Steroider er en menneskeskapte versjon av det naturlige hormonet, som hovedsakelig er mannlig. Muskelvekst i kroppen skyldes den naturlige formen av hormonet. Steroider forårsaker ekstra muskelvekst.
  • Siden det er et hormon, er det noen bivirkninger når det gjelder bruk av anabole steroider. Ansiktshår vokser ofte raskere og tykkere, selv om brukeren er kvinne.
  • Kortikosteroider er ikke i stand til å produsere bedre ytelse når det gjelder friidrett.
  • Steroider er imidlertid en sko for å øke ytelsen i sport, fra fart til utholdenhet til styrke.
  • Bruk av steroider kan forårsake problemer med seksuell ytelse, og kan føre til fødselsskader.
  • Kortikosteroider er ikke kjent for å forårsake problemer når det gjelder seksuell ytelse, og er ikke kjent for å øke sjansene for å utvikle fødselsskader betydelig.
  • Bruk av steroider er generelt uregulert. Det kjøpes i det hele tatt på samme måte som ulovlig substans er kjøpt, og brukes hemmelig.
  • Kortikosteroider krever ikke mye hemmelighet, og brukes åpenlyst. De administreres av en lege, og derfor er det vanskelig, fra en forsettlig handling, å lide konsekvensene av for mye av medisinen i systemet.

Det er de viktigste forskjellene mellom steroider og kortikosteroider. Noen mennesker kan konkludere med at kortikosteroider er et bedre alternativ for idrettsutøvere og alle som skal ta. Men kortikosteroider har faktisk også noen bivirkninger.
Etter vår mening er det beste alternativet å besøke en klarert lege for å få de beste rådene om hvilket legemiddel eller tillegg du bør bruke.

 

Steroids