Steroïden en corticosteroïden: wat zijn hun verschillen

Mensen geloven vaak dat steroïden en corticosteroïden hetzelfde zijn. Er is echter een duidelijk verschil tussen steroïden en corticosteroïden.

Wat zijn steroïden

Het woord heeft verschillende betekenissen. Steroïden zijn chemicaliën, vaak hormonen, die je lichaam van nature maakt. Ze helpen uw organen, weefsels en cellen hun werk doen. Je hebt een gezonde balans nodig om te groeien en zelfs om baby’s te maken.
“Steroïden” kunnen ook verwijzen naar door de mens gemaakte medicijnen. De twee hoofdtypen zijn corticosteroïden en anabole-androgene steroïden (of kortweg anabolics).

Wat zijn corticosteroïden

Het zijn medicijnen die snel ontstekingen in je lichaam bestrijden. Deze lab-gemaakte steroïden werken als het hormoon cortisol, dat uw bijnieren maken.
Cortisol zorgt ervoor dat je immuunsysteem geen stoffen maakt die ontstekingen veroorzaken. Corticosteroïden, zoals prednison, werken op dezelfde manier. Ze vertragen of stoppen de processen van het immuunsysteem die ontstekingen veroorzaken.

De lijst met verschillen tussen steroïden en corticosteroïden

 • Corticosteroïden zijn ontwikkeld om de ontsteking van het lichaam te verminderen. Vaak wordt het voorgeschreven aan mensen met astma en andere chronische longproblemen.
  Steroïden zijn een door de mens gemaakte versie van het natuurlijke hormoon, dat overwegend mannelijk is. De spiergroei in het lichaam wordt veroorzaakt door de natuurlijke vorm van het hormoon. Steroïden veroorzaken extra spiergroei.
  • Omdat het een hormoon is, zijn er enkele bijwerkingen als het gaat om het gebruik van anabole steroïden. Gezichtshaar groeit vaak sneller en dikker, zelfs als de gebruiker vrouwelijk is.
  • Corticosteroïden zijn niet in staat betere prestaties te leveren als het gaat om atletiek.
  • Steroïden zijn echter een schoen om de prestaties in de sport te verbeteren, van snelheid tot uithoudingsvermogen tot kracht.
  • Het gebruik van steroïden kan seksuele prestatieproblemen veroorzaken en kan leiden tot aangeboren afwijkingen.
  • Van corticosteroïden is niet bekend dat ze problemen veroorzaken op het gebied van seksuele prestaties en waarvan niet bekend is dat ze de kans op het ontwikkelen van aangeboren afwijkingen aanzienlijk vergroten.
  • Het gebruik van steroïden is over het algemeen ongereguleerd. Het wordt op vrijwel dezelfde manier gekocht als een illegale substantie wordt gekocht en wordt geheim gebruikt.
  • Corticosteroïden vereisen niet veel geheimhouding en worden openlijk gebruikt. Ze worden beheerd door een arts en daarom is het moeilijk om, als gevolg van een opzettelijke handeling, te lijden aan de gevolgen van te veel van het medicijn in uw systeem.

Dat zijn de belangrijkste verschillen tussen steroïden en corticosteroïden. Sommige mensen kunnen concluderen dat corticosteroïden een betere optie zijn voor atleten en iedereen om mee te nemen. Corticosteroïden hebben echter ook enkele bijwerkingen.
Naar onze mening is de beste optie een bezoek aan een vertrouwde arts om het beste advies te krijgen over welk medicijn of supplement u moet gebruiken.

 

Steroids