Roken en mannelijke vruchtbaarheid

Roken kan pijn uw sperma? Ja. En roken kan ook een negatieve invloed hebben op uw vruchtbaarheid.

Je weet al dat roken slecht is voor je gezondheid, en u waarschijnlijk al geraden dat roken slecht is voor mannelijke vruchtbaarheid. In feite is het roken in verband gebracht met een verhoogd risico op vele vormen van kanker, hart- en vaatziekten, emfyseem, en een aantal andere gezondheidsproblemen.

De giftige stoffen in sigaretten hun tol niet alleen op de longen, maar ook op de gezondheid van je hele lichaam. Dit geldt ook voor uw reproductieve systeem.

De feiten over roken en de mannelijke vruchtbaarheid.

 • Roken kan leiden tot erectiestoornissen.
 • Roken in de drie maanden vóór de conceptie kan het DNA in sperma beschadigen, waardoor de gezondheid van een kind.
 • Blootstelling aan het roken van sigaretten tijdens de zwangerschap kan invloed hebben op de ontwikkeling van de eierstokken een vrouwelijke foetus
 • Vader die zware roker (meer dan 20 sigaretten per dag) kan het risico van zijn kind voor kinder leukemie verhogen.
 • Mannen en vrouwen die roken langer duren om zwanger te raken dan niet-rokers.
 • Roken kan het DNA (genetisch materiaal) in sperma beschadigen, dat wordt overgebracht naar de baby.

Hoe beïnvloedt roken de vruchtbaarheid

Kan roken je sperma beschadigen? Ja. Het kan ook een negatieve invloed hebben op uw vruchtbaarheid. Je weet al dat roken slecht is voor je gezondheid, en je hebt waarschijnlijk geraden dat roken slecht is voor de vruchtbaarheid.

Bij zowel mannen als vrouwen is roken gekoppeld aan een verhoogd risico op vele kankers, hart-en vaatziekten, emfyseem en een aantal andere gezondheidsproblemen. De gifstoffen in sigaretten nemen hun tol niet alleen op de longen, maar ook op de gezondheid van uw hele lichaam. Dit omvat uw voortplantingssysteem.

Het roken van sigaretten, een van de belangrijkste oorzaken van vermijdbare morbiditeit en sterfte, heeft een veelheid aan bekende bijwerkingen. De relatie tussen het roken van sigaretten en onvruchtbaarheid is al decennia lang bestudeerd.  Het merendeel van de huidige literatuur is in de vorm van retrospectieve studies gericht op de effecten van roken op sperma analyses. Dit artikel bespreekt de resultaten van deze studies en beoordelingen van de gepostleerde mechanismen.

Hoe beïnvloedt roken de sperma-en sperma kwaliteit

Studies over mannelijke roken hebben aangetoond een afname van de kwaliteit van het sperma. Hoe beïnvloedt roken het sperma? Mannen die roken hebben verminderde sperma concentratie, verminderde beweeglijkheid (hoe sperma zwemmen), minder normaal gevormde sperma, en verhoogde sperma DNA-schade.

Sperma concentratie

Sperma concentratie verwijst naar het aantal sperma gevonden in een gemeten hoeveelheid sperma. Studies hebben aangetoond een 23 procent afname van de concentratie van sperma bij mannen die roken.

Beweeglijkheid van de zaadcellen

De beweeglijkheid van de zaadcellen verwijst naar de zwemmogelijkheden van het sperma. Als sperma niet goed kan zwemmen, kunnen ze moeite hebben om het ei te bereiken en het te bemeseren. Bij mannen die roken, onderzoekers vonden een 13 procent afname van de beweeglijkheid van de zaadcellen.

Sperma morfologie

De morfologie van het sperma verwijst naar de vorm van sperma. Vreemd gevormde sperma kan niet goed genoeg zwemmen om bij de Egg te komen en mogelijk niet in staat zijn om een ei te bevruchten. Mannelijke rokers hebben minder gezond gevormde sperma dan niet-rokers.

Roken en DNA

Sommige studies hebben geconstateerd dat het sperma van rokers heeft toegenomen DNA-fragmentatie. DNA beschadigd sperma kan leiden tot problemen met de bevruchting, embryo ontwikkeling, embryo implantatie en verhoogde miskraam tarieven. Mannelijke rokers kunnen ook abnormale hormoonspiegels, die invloed kunnen hebben op de vruchtbaarheid.

Roken en sperma

Verminderde gezondheid van het sperma betekent niet altijd onvruchtbaarheid. Studies die roken rechtstreeks aansluiten op zwangerschaps tarieven en mannelijke onvruchtbaarheid zijn tegenstrijdig of onduidelijk. Voor mannen die al op de grens van onvruchtbaarheid, roken kan genoeg zijn om ze te duwen over de rand in onvruchtbaarheid.

Als uw sperma analyseresultaten terugkomen op de grens van onvruchtbaarheid, stoppen met roken kan uw vruchtbaarheid genoeg verbeteren om geen extra vruchtbaarheidsbehandeling nodig. Op zijn minst, het laten vallen van de gewoonte kan uw kansen op vruchtbaarheid behandeling succes te verbeteren.

Het goede nieuws

Er is nog steeds een hoop voor rokers om baby’s te hebben. Hier zijn de wetenschappelijke redenen:

 • Als mannen stoppen met roken. Het maakt niet uit hoe lang een man heeft gerookt. Zodra hij stopt met roken, zal zijn sperma gezonder worden.
 • Sperma duurt drie maanden om te ontwikkelen, wat betekent dat de belangrijkste tijd voor mannen om hun gezondheid te verbeteren en stoppen met roken is in de drie maanden voorafgaand aan de conceptie.
 • Stoppen met roken kan de natuurlijke vruchtbaarheid verbeteren en sommige van de effecten van roken kunnen binnen een jaar na het stoppen worden teruggedraaid.
 • Mannen die minstens drie maanden voor de conceptie stoppen, zullen veel gezonder sperma hebben met een grotere kans op het bemesting van een ei en het creëren van een gezonde baby.
 • Het duurt ongeveer drie maanden voor sperma om te rijpen. Mannen die ten minste drie maanden voor de conceptie stoppen, zullen veel gezonder sperma hebben met een grotere kans op het bemesting van een ei en het creëren van een gezonde baby.

Dus, de sleutel om uw sperma kwaliteit te verbeteren, evenals het verhogen van uw kansen op het hebben van een gezonde baby is stoppen met roken. Stoppen kan moeilijk zijn, maar de voordelen voor ouders en voor de baby zijn enorm. U met uw arts praten over wat er beschikbaar is om u te helpen stoppen met roken.

Hoe de kwaliteit van het sperma te verbeteren

Het zal beter zijn als u ook een speciale aanvulling ter verbetering van het aantal zaadcellen en kwaliteit te nemen. Semenax is een geweldig voorbeeld van hoge kwaliteit mannelijke Enhancement supplement.

Semenax kan de productie van sperma verhogen en u vruchtbaar maken. Dit product van Leading Edge Health bestaat uit alle natuurlijke kruiden ingrediënten die eigenlijk enkele van de beste zijn.

Het bevat alle klinisch bewezen ingrediënten die verhoging van de testosteron niveaus, verbetering van de penis erecties, en Boost de kwaliteit van het sperma en productie.

Semenax