Mogu li uzeti progesterona bez estrogena za valunzi?

Mogu li uzeti progesterona sama bez estrogena vrućine? To je pitanje mnogih žena u menopauzi. Mi ćemo vam dati odgovor.

Doista, vruće flash je jedan od najvažnijih neugodan simptomi obično doživljavaju žene u menopauzi. Oni su dobili toplo u licu, vratu i prsima sa i bez znojenja. Hormonska promjena u menopauzi je odgovoran za pojavu valunga.

Drugi česti simptomi menopauze su:

  • Promjene u svom period- vremena između razdoblja ili protoka mogu biti različiti.
  • Noćno znojenje koje može dovesti do problema sa spavanjem i osjećaj umora, pod stresom ili napeti.
  • Vaginalni Promjene vagine može postati suha i tanka, a seks može biti bolan.

Vruće bljeskove liječenje

Najučinkovitiji način za ublažavanje nelagode vruće bljeskove i drugih simptoma menopauze je da se estrogen, ali uzimajući ovaj hormon nosi rizike. Ako estrogen je prikladan za vas i počnete ga u roku od 10 godina od vašeg zadnjeg menstrualnog perioda ili prije dobi 60, prednosti mogu biti veći od rizika.

Mogu li uzeti progesteron sama bez uključivanja estrogenski?

Ako je to vaše pitanje, onda je pravi odgovor “da”. Progesteron je doista bolji izbor za liječenje vruće bljeskove i druge simptome menopauze.

Estrogen je vrlo važan ženski hormon, ali u stvari, neće biti estrogenski bez progesterona. Korištenje estrogenskih pilula se ne preporučuje, jer to može dovesti do dominacije estrogena. Znaci dominacije estrogena uključuju konstantan umor, glavobolje, promjene raspoloženja, problemi s spavanjem i vruće bljesak sama.

Najbolji progesteron dolazi u obliku kreme. Za razliku od drugih hormona, istraživači su otkrili da progesteron je optimalno isporučeno u tijelo kada se primjenjuje kroz kožu, za razliku od primijenjenih Oralno.

A proferia je proizvod progesterona kreme koje mi visoko preporučiti za vas. Proferia je sve prirodna, ne sadrži sintetičke hormone.Proferia pruža progesteron promicati zdrave razine hormona bez neželjenih efekata višak estrogen. Ova krema će liječiti simptome i probleme (uključujući i hot Flash) se odnose na menopauzu i hormonska neravnoteža u žena.

 

Proferia