Kosthold for å hjelpe deg med å bygge lean muskel

Kosthold er avgjørende for å få lean muskel. Det er viktig å utfordre kroppen din gjennom fysisk trening, men uten et riktig kosthold vil fremdriften din stanse.

Høyproteinmatvarer er svært viktige for å få muskler, men karbohydrater og fett er også nødvendige energikilder.
Hvis målet ditt er å få magert muskel, bør du fokusere på å spise flere kalorier hver dag fra muskelbyggende matvarer.

Timing er nøkkel

Måltidstimering er den andre nøkkelen til å holde seg lean mens du fyller opp. Når du spiser ikke bare støtter masse gevinster, men også spiller en sentral rolle i å kontrollere kroppsfett nivåer.
Hvis du prøver å få kun kvalitetsmasse, øker du måltiden til frokost og etter trening. Dette er to ganger på dagen når muskler krever flere kalorier og næringsstoffer – til frokost fordi du er ernæringsmessig utarmet etter en natts søvn, og etter trening fordi de stressede musklene er i dire behov for påfylling for å hoppe på gjenopprettingsprosessen.
Å gi kroppen med det de kan bruke under disse vinduene, muliggjør optimal vekst og holder kroppsfettnivået nede.

Den grunnleggende dietten for magert muskel

Kaloriinntaket, sammen med de tre makronæringsstoffene – protein, karbohydrater og fett – er det som driver muskelvekst. Protein er viktig for å reparere skadet vev, mens karbohydrater gir energi til trening.
Fett, samtidig som det gir energi, er viktig for hormonfunksjonen. Hvis du sliter med byggemasse, er det å spise mer av de riktige matene løsningen på nye gevinster.

Beste mat å spise

En diett for å bygge magert muskel trenger å dreie seg rundt sunn mat, og her er de beste valgene:
• Egg.
• Hudløs kalkunbryst.
• Laks.
• Frukt (bananer, ananas eller tørkede frukter som rosiner eller tørket tranebær).
• Hele korn (havre, brun ris og full hvete brød).
• Nøtter.

Bunnlinjen

Tallrike matvarer kan hjelpe deg med å få lean muskel. Mange av dem er proteinpakkede og lar musklene gjenopprette og vokse etter at du har vært aktiv.
Det er imidlertid også viktig å konsumere karbohydrater og fett for å gi drivstoff til mosjon og fysisk aktivitet.
For å nå målet om å få lean muskel, fokus på å trene regelmessig og spise mer næringsrik mat som de som er oppført i denne artikkelen.

 

Steroids