Rygning og mandlig fertilitet

Kan rygning skade din sæd? Ja. Og rygning kan også negativ indflydelse på din fertilitet.

Du ved allerede, at rygning er dårligt for dit helbred, og du har sandsynligvis gættet, at rygning er skadeligt for mandlige fertilitet. Faktisk har rygning været forbundet med en øget risiko for mange kræftformer, hjertesygdomme, emfysem, og en række andre sundhedsproblemer.

De toksiner i cigaretter tage deres vejafgift ikke kun på lungerne, men også på sundheden for hele din krop. Dette omfatter dit reproduktive system.

De fakta om rygning og mandlig fertilitet.

  • Rygning kan forårsage erektil dysfunktion.
  • Rygning i de tre måneder, før undfangelsen kan skade DNA i sæd, der påvirker sundheden for et barn.
  • Udsættelse for cigaret rygning under graviditeten kan påvirke udviklingen af ​​en kvindelig fosterets æggestokke.
  • Far, der tung ryger (mere end 20 cigaretter om dagen) kan øge hans barns risiko for barndommens leukæmi.
  • Mænd og kvinder, der ryger tage længere tid at blive gravid end ikke-rygere.
  • Rygning kan beskadige DNA (genetisk materiale) i sædceller, som overføres til barnet.

Hvordan påvirker rygning fertilitet?

Kan rygning såre din sperm? Ja. Det kan også have en negativ indvirkning på din fertilitet. Du ved allerede, at rygning er dårligt for dit helbred, og du har sandsynligvis gættet, at rygning er dårligt for frugtbarhed.

I både mænd og kvinder, rygning har været forbundet med en øget risiko for mange kræftformer, hjertesygdomme, emfysem, og en række andre sundhedsmæssige problemer. Toksiner i cigaretter tage deres vejafgift ikke kun på lungerne, men også på sundheden for hele din krop. Dette omfatter dit reproduktive system.

Cigaretrygning, en af de vigtigste årsager til forebygges sygelighed og dødelighed, har et væld af velkendte bivirkninger. Forholdet mellem cigaretrygning og barnløshed er blevet undersøgt i årtier. Størstedelen af den nuværende litteratur er i form af retrospektive undersøgelser fokuseret på virkningerne af rygning på sædanalyser. Denne artikel diskuterer resultaterne af disse undersøgelser og gennemgår de postulerede mekanismer.

Hvordan påvirker rygning sperm og sædkvalitet?

Undersøgelser af mandlig rygning har vist et fald i kvaliteten af sæd. Hvordan rygning påvirker sperm? Mænd, der ryger har nedsat sædkoncentration, nedsat motilitet (hvordan sperm svømme), færre normalt formet sædceller, og øget sperm DNA skader.

Sædkoncentration.

Sædkoncentrationen refererer til det antal sædceller, der findes i en målt sædmængde. Undersøgelser har vist en 23 procent fald i sædkoncentrationen i mænd, der ryger.

Sædcelle motilitet.

Sperm motilitet refererer til svømning kapaciteter af sædceller. Hvis sperm ikke kan svømme ordentligt, kan de have problemer med at nå ægget og gøde det. I mænd, der røg, forskerne fandt en 13 procent fald i sperm motilitet.

Sædcelle morfologi.

Sperm morfologi refererer til formen af sædceller. Mærkeligt formet sperm kan ikke svømme godt nok til at komme til ægget og kan ikke være i stand til at befrugte et æg. Mandlige rygere har færre sunde formede sædceller end ikke-rygere.

Rygning og DNA.

Nogle undersøgelser har konstateret, at sperm af rygere har øget DNA-fragmentering. DNA beskadiget sperm kan føre til problemer med befrugtning, embryo udvikling, embryo implantation, og øget abort rater. Mandlige rygere kan også have unormale hormonniveauer, som kan påvirke fertiliteten.

Rygning og sperm i sæden

Nedsat sædtilstand betyder ikke altid barnløshed. Undersøgelser, der forbinder rygning direkte med graviditetsrater og mandlig infertilitet, er modstridende eller uklare. For mænd, der allerede er på grænsen af barnløshed, Rygning kan være nok til at skubbe dem over kanten til barnløshed.

Hvis din sæd analyseresultater kommer tilbage på grænsen af barnløshed, holde op med at ryge kan forbedre din fertilitet nok til ikke brug for yderligere fertilitetsbehandling. I det mindste, droppe den vane kan forbedre dine chancer for fertilitetsbehandling succes.

Der er stadig et håb for rygere at have babyer. Her er de videnskabelige grunde:

Hvis mænd holder op med at ryge. Det er ligegyldigt, hvor længe en mand har røget for. Så snart han holder op med at ryge, vil hans sperm blive sundere.

Sperm tager tre måneder at udvikle, hvilket betyder, at den vigtigste tid for mænd til at forbedre deres helbred og holde op med at ryge er i de tre måneder op til undfangelse.

Standsning af rygning kan forbedre naturlige frugtbarhed og nogle af virkningerne af rygning kan vendes inden for et år af afslutning.

Mænd, der holder op mindst tre måneder før undfangelsen vil have meget sundere sperm med en større chance for at gøde et æg, og skabe en sund baby.

Det tager omkring tre måneder for sperm at modne. Mænd, der holder op mindst tre måneder før undfangelsen vil have meget sundere sperm med en større chance for at gøde et æg, og skabe en sund baby.

Så nøglen til at forbedre din sædkvalitet samt øge dine chancer for at have en sund baby er rygestop. Afslutning kan være svært, men fordelene for forældre og for barnet er enorme. Du kan tale med din læge om, hvad der er tilgængeligt for at hjælpe dig med at stoppe med at ryge.

Hvordan man forbedrer sædkvalitet

Det vil være bedre, hvis du også tage en særlig supplement designet til at forbedre sædkvalitet og kvaliteten. Semenax er et godt eksempel på høj kvalitet mandlige ekstraudstyr supplement.

Semenax kan øge sædproduktionen og gøre dig frugtbar. Dette produkt fra LeadingEdgeHealth er sammensat af alle naturlige urte ingredienser, som faktisk er nogle af de bedste.

Det indeholder alle de klinisk dokumenterede ingredienser, der øger testosteronniveauer, forbedre penis erektioner, og øge sædkvalitet og produktion.

 

Semenax