Gör muskeltillskott dig tjockt

Gör muskeltillskott dig tjock? Det enkla svaret är nej. Bara att äta för mycket gör dig tjock. Ät för mycket av allt och du kommer att bli tjock.

De flesta muskeltillskott är protein, de inkluderar:

  • Whey proteinpulver
  • Kaseinproteinpulver
  • Whey / kaseinblandningar
  • Proteinstänger
  • Äggproteinpulver.
  • Sojaproteinpulver

Muskeltillskott och fettförstärkning

Det är viktigt att komma ihåg att någon typ av makronäringsämne (fett, protein och kolhydrater), när de tas i överskott, kommer säkert att leda till viktökning. Kroppen kan använda ett begränsat antal kalorier per dag, och om ditt kaloriinnehåll är mer än vad din kropp kan använda, kommer du oundvikligen att öka.
Så även om det är mycket användbart för idrottare, och även om det hjälper dem att skulpta sina ideala kroppar är vassleprotein inte någon magisk ingrediens för att producera en muskulär, atletisk kropp. Människor som vill gå ner i vikt måste göra mer motion för att bränna bort fettet.
Det är emellertid också viktigt att veta att det inte finns några studier eller vetenskapliga bevis som visar att vassleprotein orsakar en större ökning av viktökning jämfört med andra typer av mat. Så det finns inga bevis för att stödja påståendet att vassleprotein gör dig fet.
Fråga om huruvida vassleprotein gör dig tjock, är att fråga om fläsk eller kalkon gör dig tjock. Om du äter mer än du använder, oavsett vad du äter, blir du tjock.

Den större bilden

Proteinpulver är avsedda att vara ett tillägg, snarare än en stor del av din kost, så de gör inget försök att tillhandahålla kostenbalans. För att upprätthålla god hälsa är det viktigt att inte luta för tungt på pulver eller andra kaloriintillsatser till din kost.
I stället äter förnuftiga kvantiteter grönsaker, frukter, hela korn och magra proteiner, företrädesvis i form av obehandlade, kokta från grunden mat. Att upprätthålla en solid träning är också viktigt, annars kommer ditt ökade kaloriintag att gå i midjan istället för att luta muskeln.

Gör muskeltillskott dig tjockt: slutligt svar

Det slutliga svaret är ja och nej. Om du använder mycket muskeltillskott och du inte tränar, blir du tjock. Men om du använder den i rätt dosering och träning regelbundet kommer du att kunna få magert muskel.

 

Steroids