Forskjellene mellom steroider og testosteron

To av de mest populære betingelsene blant treningsentusiaster er steroider og testosteron, som så bringer spørsmålet “hva er forskjellen?”

Hva er steroider

Når du snakker om steroider, snakker du i utgangspunktet om tre ting: kortikosteroider, androgene steroider og anabole steroider.
La oss bare fokusere på anabole steroider fordi det er i utgangspunktet hvor forvirringen mellom steroider og testosteron kommer fra.
Anabole steroider, som navnet allerede antyder, er fokusert på å forbedre anabolisme – en metabolsk tilstand der kroppene våre organiserer organiske forbindelser fra enklere forbindelser for å bygge noe mer komplisert som muskel.

Hva er testosteron

Testosteron er et androgen produsert primært av testiklene. Nærmere bestemt er de laget av celler som finnes i testiklene. Derfor spiller testosteron også en viktig rolle i utviklingen av prostata og (igjen) testiklene selv.
I tillegg til dette, fremmer testosteron også sekundære mannlige egenskaper som kropps- og ansiktshår, dyp stemme, tyngre beinstruktur, og enda viktigere for dette emnet, muskelvekst.
Spesielt til denne artikkelen fungerer testosteron som basis for sammenligning mellom steroider og testosteronforsterkere.

Medisinsk bruk av steroider og testosteron

Steroider og testosteron klassifiseres som reseptbelagte legemidler som bare er tillatt for behandling av sykdommer som er bekreftet av narkotika myndighetene.
Disse sykdommene inkluderer blant annet testosteronmangelssyndrom forårsaket av hypofysen eller testiklene, forskjellige typer anemi, osteoporose og kroniske sykdommer av proteinmangel og langvarig vevsheling. Testosteron brukes også til behandling av mannlige menopaus symptomer.
Testosteron administreres ved hjelp av sprøyter som inneholder forskjellige typer testosteronestere eller ved munn ved bruk av testosteron-undekanoatkapsler. Anabole steroider er tilgjengelige både som injeksjoner og kapsler.

Endelig dom

Steroider er fettløselige forbindelser som er naturlig til stede og produsert i kroppen. Testosteron er en type steroid.

  • Kunstige steroider er stoffer som er beregnet på å kurere inflammatoriske eller hormonelle tilstander. De kommer i mange former, en av dem er anabole steroid eller testosteron.
  • Testosteronforsterkeren er spesielt formulert for å behandle skeletmuskulære og reproduktive forhold hos både menn og kvinner.

Når det gjelder å bygge muskler, vinne anabole steroider. Hendene ned. Det var det de ble laget for, så dette burde ikke være overraskende. Men det handler om det eneste området der de har en fordel mot testosteronforsterkere.
Ikke rabatt muskelbyggingseffekter av testosteronboosters skjønt. Selv om det ikke er så effektivt som anabole steroider, fungerer noen av dem også veldig bra for muskler.
Når det gjelder lovlighet, kan anabole steroider få deg forbudt av konkurransedyktig sport for doping. Admittedly, noen designer steroider er produsert spesielt for å eliminere narkotika tester, men narkotika tester blir mer avanserte, også.
Så hvis du er en idrettsutøver og du tenker på å ta steroider, ikke. Testosteron boostere er trygge, lovlige, og vil hjelpe deg med å forbedre din atletiske ytelse også.
Samlet sett oppveier ulemperne av anabole steroider langt det eneste som den har. Testosteron boostere derimot låser opp flere fordeler sammenlignet med steroider og er relativt fri for store bivirkninger.

Steroids