Este sigur să consumi steroizi în timpul sarcinii

Multe femei se îngrijorează despre eventualele reacții adverse pe care le pot provoca steroizii. Să aruncăm o privire asupra argumentelor pro și contra de a lua steroizi în timpul sarcinii.
Deși steroizii sună înfricoșătoare în timpul sarcinii, ele sunt utilizate de obicei destul de frecvent. Medicii folosesc steroizi pentru a trata femeile cu multe afecțiuni medicale preexistente, cum ar fi astmul (ca tine), lupusul, diferite afecțiuni ale pielii și alergii.

Steroizi și muncă prematură

În plus, medicii prescriu adesea steroizi pentru femeile care pot merge în muncă prematură; acest lucru ajută la maturirea copiilor, plămânilor, creierului și intestinelor. Atâta timp cât ați eliberat doza pe care o luați împreună cu obstetricianul și îngrijirea primară sau cu medicul pulmonar, tu și copilul dumneavoastră veți fi absolut bine.

Care sunt beneficiile steroizilor

Tratamentul cu steroizi reduce riscul de probleme pulmonare la copiii care se nasc devreme, in special pentru cei nascuti intre 29 si 34 de saptamani de sarcina. Bebelușii născuți mai mult de 48 de ore, dar mai puțin de șapte zile, de la prima doză de steroizi par să primească cel mai mare beneficiu.
Acest tratament cu steroizi reduce riscul de îmbolnăvire a plămânilor la jumătate și reduce riscul unui copil de a muri prematur cu până la 40%. Toți copiii născuți la mai puțin de 28 de săptămâni au avut probleme cu plămânul, dar problemele au fost mai blânde pentru cei care au primit steroizi înainte de naștere.
Steroizii pot reduce, de asemenea, alte complicații la copii. Studiile au arătat că unii copii prezintă mai puține probleme cu intestinele și cu sângerări în creier atunci când mamele lor au primit un curs de betametazonă înainte de naștere.

Cine ar trebui să ia steroizi

În 1994, Institutul Național de Sănătate a publicat orientări privind administrarea de steroizi la femeile cu travaliu prematur. Conform acestor linii directoare, medicii ar trebui să ia în considerare administrarea de steroizi tuturor femeilor care:
• sunt expuși riscului de apariție prematură între 24 și 34 săptămâni de sarcină.
• primiți medicamente pentru a ajuta la stoparea travaliului (medicamente tocolitice).

Utilizarea steroizilor în timpul sarcinii este sigură

Da, administrarea steroizilor în timpul sarcinii este sigură atâta timp cât nu este exagerată. Un tip specific de steroizi, numiți corticosteroizi, este administrat în timpul sarcinii. Veți primi o lovitură la un mușchi mai mare, în brațe sau picioare.

 

Steroids