Este HGH la fel cu steroizii

HGH sau hormonul de creștere uman este adesea considerat, în mod eronat, a fi steroizi. Cu toate acestea, HGH și steroizii sunt două lucruri foarte diferite.
Creșterea hormonului uman devine adesea în mod eronat împreună cu alte așa-numite “medicamente de îmbunătățire a performanței”, cum ar fi “steroizi anabolizanți, deoarece HGH este testat și interzis de majoritatea sporturilor majore.

Ce este HGH?

HGH este un hormon. Este hormonul care reglează și stimulează procesele care permit corpului dumneavoastră să crească de la copilărie până la maturitate. Fără o producție adecvată de HGH, oasele și mușchii nu s-ar dezvolta și tu ai rămâne dimensiunea pe care ai fost-o copilă.

Ce este un steroid?

Există două tipuri de steroizi utilizați terapeutic în medicină. Corticosteroizi și steroizi anabolizanți. Corticosteroizii sunt medicamente puternice care sunt utilizate pentru a trata umflarea și inflamația.
Steroizii anabolizanți sunt într-o clasă de medicamente cunoscute sub denumirea de medicamente ergogene, care sunt sintetizate pentru a se asemăna cel mai mult cu hormoni masculini cum ar fi testosteronul și dihidrotestosteronul.
Aceste medicamente sunt sintetizate în laboratoare farmaceutice,

Diferențele dintre HGH și steroizi

  • Steroizii sunt mai buni pentru câștigul muscular. Steroizii sunt totusi fundamentale pentru sporirea volumului, desi HGH devine din ce in ce mai popular in culturism. Cu toate acestea, HGH poate induce diviziunea celulelor musculare și crește numărul acestora.
    • Hormonul de creștere este un arzător mai puternic de grăsimi. Deși există steroizi cu activitate de ardere a grăsimilor, HGH prezintă rezultate mai bune pentru această sarcină.
    • HGH are efecte secundare mai ușoare decât steroizii. Cele mai multe dintre efectele adverse cauzate de GH, cum ar fi sindromul de tunel carpian sau retenția de apă, sunt temporare și dispar după ciclu. În același timp, dacă nu este utilizat corect, steroizii pot provoca probleme pe termen lung cu libidou, acnee și căderea părului. În plus, în timp ce utilizarea steroizilor suprimă testosteronul propriu, injecțiile de HGH nu determină supresia hormonului endogen de creștere.
    • Steroizii sunt mai ieftini și mai disponibili decât HGH. Piața neagră a steroizilor este mai dezvoltată decât piața HGH și este mult mai ușor de obținut. De asemenea, hormonul de creștere contrafăcut este destul de răspândit din cauza prețului său ridicat. O altă diferență este prețul. Steroizii sunt semnificativ mai ieftini decât HGH, deoarece sunt mai puțin produși.

Care este cel mai bun lucru

Indiferent dacă doriți să utilizați steroizi anabolizanți sau HGH depinde de multe lucruri. Amintiți-vă că HGH este mai blând, dar durează mult mai mult pentru a oferi rezultate. Steroizii anabolizanți pot oferi rezultate mult mai rapid, dar riscul de efecte secundare este mult mai mare.

 

Steroids