Erektionsproblem och diabetes: vad är deras anslutning?

Det uppskattas att ungefär 35% till 75% av män med diabetes kommer att uppleva åtminstone en viss grad av erektionsproblem. Vad är egentligen sambandet mellan dem?

Män med diabetes tenderar att utveckla erektionsproblem 10 till 15 år tidigare än män utan diabetes. Som män med diabetes ålder blir erektionsproblem ännu vanligare.

Som är äldre än 50, sannolikheten att ha svårighet med en erektion förekommer hos cirka 50% till 60% av män med diabetes. Ovanför 70 års ålder, det handlar om en 95% sannolikhet för att ha några problem med erektionsproblem.

Varför män med diabetes har erektionsproblem

Orsaker till erektionsproblem är extremt komplexa, och bygger kring förändringar som sker i kroppen över tid påverkar nerv, muskel och blodkärlsfunktioner.

För att få en erektion, män måste ha friska blodkärl, nerver, manliga hormoner och en önskan att ha sex. Utan blodkärl och nerver som styr erektionen kan erektionsproblem förekommer fortfarande, trots en önskan att ha sex och normala manliga hormoner.

Många andra faktorer bär på erektil dysfunktion bland män med diabetes. Dessa inkluderar:

  • Vara överviktig.
  • Rökning.
  • Tar för lite motion och andra livsstilsfaktorer.

Kirurgi kan också skada nerver och artärer kopplade till penis, liksom vissa skador. Många vanliga läkemedel (inklusive antidepressiva och blodtryck läkemedel) kan producera erektion problem.

Psykologiska faktorer har också ett enormt inflytande. Ångest, skuld, depression, låg självkänsla och paranoia om sexuell misslyckande beräknas leda till mellan 10% och 20% av ED fall.

Vad du ska göra om du har diabetes och erektionsproblem

Erektionsproblem på grund av diabetes är mycket bättre förstått nu. God kontroll av diabetes kan minska risken för erektionsproblem.

Andra förebyggande åtgärder såsom att sluta röka och minska alkoholintag kommer att bidra till att minska risken för att utveckla erektionsproblem. Andra livsstilsförändringar som kan bidra till att äta en hälsosam kost och ta motion, förlora vikt och minska stress.

En ny studie tyder också på att naturliga tillskott med Epimedium blad extrakt, Damiana, bioprene, Panax Ginseng och Ginkgo biloba kan bidra till att förbättra erektil funktion. De är kända för att öka din sexuella prestation genom att förlänga din erektion och förbättra din sexualdrift.

Alla dessa naturliga ingredienser ingår i en produkt, VigRXPlus. VigRXPlus är en pålitlig manliga erektion tillägg med hög kvalitet. Så du kan konsumera dem enkelt och praktiskt.

VigRXPlus, emellertid, är inte en snabbverkande tillägg som du kan ta och njuta av efter 30 min. det är mer som en långsiktig lösning på ditt problem. Dina resultat kommer successivt att bygga upp och efter 4 månader bör du känna den fulla effekten av piller.

Om du vill känna momentana resultat, sedan kombinera användningen av VigRXPlus med VigRXOil. Oljan kommer att absorberas i penis vävnad när du gnugga oljan på penisen.

Ingredienserna i VigRXOil hjälper till att slappna av blodkärl och blodkamrarna så att de kan innehålla mer blod. Denna effekt är mycket snabb jämfört med oral tillskott eftersom den har att passera genom matsmältningssystemet för att kunna absorberas i blodkärlen.

VigRX Plus