Er det trygt å konsumere steroider under svangerskapet

Mange kvinner bekymrer seg for eventuelle bivirkninger som steroider kan forårsake. La oss se på fordeler og ulemper med å ta steroider under graviditet.
Selv om steroider er skummelt å ta under graviditet, blir de faktisk brukt ganske ofte. Leger bruker steroider til å behandle kvinner med mange forskjellige eksisterende medisinske forhold, som astma (som deg selv), lupus, forskjellige hudforhold og allergier.

Steroider og preterm arbeidskraft

I tillegg foreskriver legene ofte steroider for kvinner som kan gå inn i preterm arbeidskraft; dette bidrar til å modne deres babyers lunger, hjerner og tarmer. Så lenge du har ryddet dosen du tar med fødselslege og primærpleie eller lungedoktor, vil du og din baby være helt fin.

Hva er fordelene med steroider

Steroidbehandling reduserer risikoen for lungeproblemer for babyer som blir født tidlig, spesielt for de som er født mellom 29 og 34 uker med graviditet. Barn som er født mer enn 48 timer, men mindre enn syv dager, fra den første dosen steroider ser ut til å få størst fordel.
Denne steroide behandlingen reduserer risikoen for lungesykdom i halv og reduserer en tidlig barns risiko for å dø med opptil 40 prosent. Alle babyer født på mindre enn 28 uker hadde lungeproblemer, men problemene var mildere for de som fikk steroider før fødselen.
Steroider kan også redusere andre komplikasjoner hos spedbarn. Studier har vist at noen babyer har færre problemer med tarmene og med blødning i hjernen når deres mødre fikk et kurs av betametason før fødselen.

Hvem bør ta steroider

I 1994 offentliggjorde National Institutes of Health retningslinjer for administrering av steroider til kvinner med tidlig arbeidskraft. I følge disse retningslinjene bør leger vurdere å gi steroider til alle kvinner som:
• er i fare for tidlig levering mellom 24 og 34 uker med graviditet.
• motta medisiner for å stoppe arbeidet (tocolytic medisiner).

Å ta steroider under graviditet er trygt

Ja, å ta steroider under graviditet er trygt så lenge det ikke er overdrevet. En spesifikk type steroid, kalt kortikosteroider, administreres under graviditet. Du vil få et skudd på en av dine større muskler, i armer eller ben.

Steroids
Er det trygt å konsumere steroider under svangerskapet