De tecken på att din progesteron är låg

Progesteron brist kan orsaka hälsoproblem för kvinnor. Men det är lätt att lägga märke till tecken på låg progesteron, så att du kan ta rätt behandling inom kort.

Rollerna av progesteron.

Progesteron är en viktig hormon för kvinnors hälsa, har en stor inverkan på ditt humör, sömn, period flöde, uppblåsthet, vikt och mer. Det är också viktigt eftersom det hormon som balanserar ut våra östrogennivåer.

Låg progesteron kan associeras med PMS, endometrios, myom, infertilitet, tidiga missfall, PCOS, tunga perioder och klimakteriet. Det är också förknippat med utvecklingen av bröstcancer på grund av dess roll i uppväga östrogen ..

Hur progesteron produceras i kroppen?

Progesteron produceras omedelbart efter en kvinna ägglossning. Nivån toppar ungefär en vecka innan nästa förväntade menstruation och faller när ingen befruktning sker. Om det finns ett befruktat ägg, fortsätter kroppen att producera en stor mängd av progesteron för att stödja utvecklingen av fostret under graviditeten.

Progesteron spelar en dominerande roll i den andra halvan av menstruationscykeln och är avgörande för att upprätthålla sin regelbundenhet – och harmoni.

Sex tecken på låg progesteron

  1. Spotting innan mensen.
  2. Mycket tung menstruation.
  3. Premenstruellt syndrom, särskilt dålig sömn och ångest.
  4. Svårigheter att bli gravid.
  5. Tidigt missfall (före 7 veckor).
  6. Perimenopause symptom som humörsvängningar, sömnsvårigheter, tunga perioder och oregelbundna cykler.

Orsaker till låg progesteron

Hög östrogen

Östrogen och progesteron är kvinnliga hormoner som arbetar för att balansera varandra i kroppen. När östrogennivåerna stiger av någon anledning, kan det orsaka en sänkning av progesteron nivåer.

Brist på fysisk aktivitet och ohälsosam näring.

En balanserad kost och regelbunden motion spelar en nyckelroll i progesteron produktionen.

Insulin resistens

Detta är ett patologiskt tillstånd när kroppen inte är kapabel att effektivt använda det insulin den producerar. När glukosnivåerna i blodet blir antingen för låga eller för höga, kan cellerna inte absorbera progesteron.

Kronisk stress

Kronisk stress stimulerar ökad produktion av kortisol, ett stort stress hormon, vilket minskar halterna av progesteron. När kortisol nivåerna håller hög under en längre tid, är progesteron produktionen minskas.

Läkemedel

Vissa läkemedel, som hormonella behandlingar och steroider, kan påverka progesteron nivåer.

Hur man kan minska tecken på lågt progesteron tecken

Du kan öka dina progesteron nivåer naturligt genom att tillämpa Proferia grädde till din kropp, särskilt till områden där din hud är tunn, såsom halsen, bröst, inuti armarna. Proferia Cream är en exklusiv och naturlig blandning av 30 specifika Bio-aktiva hud faktorer och koncentrerad naturlig USP progesteron i en bas av Wild Yam extrakt, rent vatten, och lugnande Aloe Vera.

De hud faktorer i Proferia inkluderar antioxidanterna A, C och E som hjälper till att skydda mot fria radikaler. Proferia använder den mycket lösliga och väl absorberade Wild Yam-extraktet som bärare av den USP progesteron.

Krämer som inte innehåller USP progesteron och är beroende av kroppens förmåga att naturligt konvertera Wild Yam extrakt till progesteron kommer helt enkelt inte att fungera; progesteronet i Proferia utvinns från Wild Yam med hjälp av USP metoder för att säkerställa säkerhet, konsistens och effektivitet.

 

Proferia
De tecken på att din progesteron är låg