De betydande funktioner progesteron för kvinnor livet

Progesteron stimulerar och reglerar olika kroppsfunktioner, såsom ovulation, och spelar en viktig roll för att upprätthålla graviditet.

Detta hormon produceras och frigörs av äggstockarna och binjurarna. Den används också i kombination med östrogen som en del av hormonersättningsterapi, för att hjälpa till att kontrollera mängden östrogen som går in i kroppen.

Forskning har visat att om östrogen ges utan progesteron, finns det en ökad risk för livmodercancer och bröstcancer.

De viktigaste funktionerna av progesteron hos kvinnor livet

Funktionerna av progesteron bör inte underskattas, det behövs av alla kvinnor att leva ett hälsosamt liv, upprätthålla en hormonbalans och förhindra risken för bröst-eller reproduktions cancer. Någon signifikant avvikelse från normen kan resultera i en rad obehagliga symptom som orsakas av snabb östrogen dominans.

Några av dessa symtom, tyvärr, är även svårt att berätta från vanlig trötthet och stress som finns i vår vardag. Många av symptomen är mycket vanliga hur kvinnor känner under klimakteriet.

Trötthet, irritation, ångest, viktökning, uppblåsthet, depression, huvudvärk är bara några av de frågor som kvinnor behandlar när progesteron nivåerna sjunker, för att inte tala om allvarligare problem som brist på en period, kroppsliga fel, och till och med cancer.

Kvinnor med lågt progesteron ordineras ofta för att genomgå en progesteron behandling samt för att ta några progesteron-piller eller progesteronoljeföreningar.

Symtom på lågt progesteron

Progesteron är viktigt under hela livet, men det är särskilt viktigt under dina fertila år. Om du inte har tillräckligt med progesteron, du kan kämpa för att bli gravid, och har ett problem att vistas gravid.

För kvinnor som inte är gravida kan lågt progesteron orsaka onormal blödning. Observera dock att oregelbundna menstruationer också kan tyda på dåligt fungerande äggstockar, samt lågt progesteron. Här är några symtom på låg progesteron hos icke gravida kvinnor:

  • Låg sexlibido.
  • Ångest eller depression.
  • Huvudvärk eller migrän.
  • Oregelbunden menstruationscykel.

Om du har något av dessa symtom på lågt progesteron, besök din läkare för ett hormon test.

Hur man bota den låga progesteron

Den vanligaste läkemedels terapin för behandling av lågt progesteron är hormonersättningsbehandling (HRT). Detta är en snabb och bombsäkert sätt att bekämpa hormonell obalans, men det är också utbredd med allvarliga och potentiellt dödliga biverkningar och har visat sig öka risken för flera typer av cancer.

Om symtomen är allvarliga nog att förtjäna behandling av HRT, det rekommenderas att kvinnor talar till sjukvårdspersonal för vägledning.

I dag, fler och fler kvinnor, tycker dock att det är bäst att handskas med symptomen av lågt progesteron via en kombination av hälsosam livsstil och alternativ behandling. Och den alternativa behandling som vi rekommenderar starkt att du är Proferia.

Proferia är en rik, 100% naturlig progesteron kräm som innehåller kraftfulla antioxidanter och hormonella extrakt som har särskilt valts ut för deras hormon nivå balanserande egenskaper, samt deras förmåga att hjälpa till att ge lindring från vanliga klimakteriebesvär såsom låg libido, värmevallningar och nattliga svettningar.

Denna produkt är otroligt bekväm och effektiv. Det appliceras inom några sekunder, Proferia tillåter progesteron att absorberas genom huden.

Proferia innehåller en blandning av följande: mexikanska Yam root, koncentrerad Aloe Vera, de-joniserat vatten, safflor astrolog syra, stearinsyra, sorbitol, etylacetat, vetegroddsolja, mucopolysackarider, natrium, progesteron och extrakt av ros, kamomill, tall, nässlor, vattenkrasse, röda vinstockar, kastanj, citron och majs.

Proferia kan bidra till att minska symtomen på lågt progesteron utan behov av receptbelagda läkemedel eftersom det är naturligt och säkert.

 

 

Proferia