Bästa kosttillskott för att få muskler bakom vetenskapen

Du kan lägga till muskler helt enkelt genom att äta rätt och lyfta vikter, men för att verkligen maximera din tillväxtpotential är tillägg ett krav för dig.

Du har gjort dina läxor. Du har lärt dig grunden att bygga muskler och du har allt på plats. Din kost är i kontroll och så är din träning. Du sover gott och återhämtningen är stor.
Det enda som är kvar att göra nu är att klara avrundningarna, så du kan börja söka efter det bästa muskelbyggnadstillskottet.

De flesta kosttillskott för att få muskler är värdelösa

Tyvärr skulle det inte vara en sträcka att säga att 99% av tillskott på marknaden, inklusive muskelbyggnadstillskott, är helt och fullständigt värdelösa. Inte överraskande är tilläggsföretag medvetna om detta, men ger inte riktigt en jävla.
Varför? Enkel. Eftersom kompletteringsföretag bryr sig om en sak och en sak bara: tjäna pengar. De flesta muskelbyggnadstillskott som finns tillgängliga på marknaden har inga solide vetenskapliga bevis som stöder deras användning.
Du vill inte slösa dina pengar och köpa de värdelösa muskelbyggnadstillskott. Låt oss bara gräva rakt in i de som faktiskt jobbar!

Kosttillskott som faktiskt fungerar

1. Kreatin. Kreatin har varit populär sedan 1990-talet och har sedan dess varit föremål för hundratals studier. Den kommer i många former, men ingen har visat sig vara lika effektiva som den billigaste och mest populära sorten, kreatinmonohydrat.
Rekommenderad dos: 5 gram, tagen när det passar bäst för dig. Om det hjälper dig att komma ihåg, ta hälften av din dagliga servering före träning och den andra hälften efter träningen.
2. Whey Protein. Veteprotein är ett protein som finns i mjölk och är faktiskt en biprodukt av osttillverkning. Detta viktiga tillskott är kronat överst i listan på grund av dess unika matsmältningsegenskaper. Veteprotein innehåller en stor nivå av BCAA. BCAA är de essentiella förgrenade aminosyrorna som krävs för att accelerera proteinsyntesen och reparationen av muskelfibrer.
Whey protein är till skillnad från något annat protein på grund av dess superabsorbering i kroppen, vilket betyder att den kan leverera en viktig källa till muskelbyggande protein snabbt och direkt till dina krävande muskler.
3. Zink. Zink spelar en roll i tillväxt, byggande och reparation av muskelvävnad, muskelstyrka och uthållighet. Det är en naturlig aminosyra som hjälper till att behålla mer vatten i muskeln som är nödvändig för tillväxt, reparation och muskelbyggnad efter träning.
Detta pulver kan sättas till en proteinskaka efter träning.

Summering

För att snabbt sammanfatta det här är de tre muskelbyggnadstillskott som vi anser ha bra vetenskapliga bevis för att stödja deras användning samt de rekommenderade doserna för varje:
1. Kreatin.
2. Vassleprotein.
3. Zink.
Det är allt! Om du haft det här inlägget på muskelbyggnadstillskott, snälla hjälp oss att dela det!

Steroids
Bästa kosttillskott för att få muskler bakom vetenskapen