Bästa hälsosam mat för att bygga din magert muskel

Om du verkligen vill bygga magert muskel är det viktigt att du börjar med att inkludera de bästa hälsosamma livsmedel i din kost. Tid att lagra ditt kök,

En diet för att bygga magert muskel behöver vara hög i kalorier och rotera kring hälsosam mat. Medan den totala kalori-, protein-, kolhydrat- och fettinnehållet i din kost bestämmer hur mycket muskel du får, i stället för specifika livsmedel, förtjänar vissa livsmedel en plats i din ätplan.

Grunderna i muskeltillväxt näring

Ditt kaloriintag, tillsammans med de tre makronäringsämnena – protein, kolhydrater och fett – är det som driver muskeltillväxten. Protein är avgörande för att reparera skadad vävnad, medan kolhydrater ger energi för träning.
Fetter, samtidigt som de ger energi, är viktiga för hormonfunktionen. Om du kämpar med att bygga massa, äter mer av rätt mat, lösningen till nya vinster.

Makronäringsämnen är viktiga

Nutritionists refererar till protein, kolhydrater och fett som “makron”. Protein är naturligtvis saker av muskelväxt, särskilt grenade kedjiga aminosyror, inklusive leucin.
Protein ökar också mättnad (känner sig full i slutet av en måltid) och mättnad (känner sig mindre hungrig mellan måltiderna). Så protein drar triple duty: Det snabbar din ämnesomsättning, saktar din aptit och upprätthåller muskeln.

Mikronäringsämnen spelar också roll

En risk för populära kaloridieter: näringsbrist. Det beror på att ju mindre mat du äter desto svårare är det att täcka grunderna. Ett multivitamin kan hjälpa, men det kommer förmodligen inte att innehålla tillräckligt med immunitetsförstärkande magnesium eller benbyggande vitamin D.
Forskning visar att att äta ett brett utbud av livsmedel ger största möjliga nytta för den allmänna hälsan. Att samla dessa viktiga näringsämnen dammar bort den gammaldags idén om matgrupper.

Din bästa matar för att bygga magert muskel

Gräsmatad nötkött: Nötkött innehåller protein, kolesterol, zink, B-vitaminer och järn som är viktiga för att bygga magert muskel. Nötkött från gräskodd nötkreatur har mycket högre nivåer av konjugerad linolsyra än konventionellt uppvuxen nötkreatur, vilket ger dig en ökning av kroppsfett och att bygga magert muskel.
• Köttbetor: Betor är en stor källa till betain, även kallad trimetylglycin. Detta näringsämne ökar lever- och gemensamma reparation, och har också visat sig öka styrkan och kraften.
• Brunt ris: Eftersom det här är ett långsamt smältande korn, kan det ge dig mer hållbar energi under dagen och träningen. Brunt ris kan också bidra till att öka dina tillväxthormonnivåer, vilket är avgörande för att uppmuntra muskeltillväxt, fettförlust och styrka vinster.
• Apelsiner: När de ätas före träning kan apelsiner hjälpa till att öka muskel tillväxt, styrka och uthållighet
• Stugaost: Med mycket proteinkasein är stallost ett bra go-to protein. Kaseinprotein är det långsammare digererande proteinet du kan äta, vilket betyder att det hindrar att dina muskler används som energikälla medan du är snabb på natten.
Har du redan dessa matar i köket?

 

Steroids