Årsager til lav progesteron i kvindelige

Her skal vi tale om årsagerne til lav progesteron, hvad er de almindelige symptomer, og hvordan man kan forbedre dit niveau, så du kan føle sig normal igen.

Hvad er progesteron

Progesteron er et kvindeligt kønshormon produceres hovedsagelig i æggestokkene efter ægløsning hver måned. Det er en afgørende del af menstruationscyklus og vedligeholdelse af graviditeten.

Progesteron hjælper med at regulere din cyklus, men dens vigtigste opgave er at få din livmoder klar til graviditet. Dette hormon er også nødvendigt for bryst udvikling og amning så godt. Det supplerer nogle af virkningerne af østrogen, et andet kvindelige hormon.

Progesteron er især vigtigt i dine fødedygtige år. Hvis du ikke har nok progesteron, kan du have problemer med at få eller opholder sig gravid.

Lav progesteron årsager

Kroppen producerer naturligt progesteron i anden halvdel af din cyklus, men der er flere ting, der kan påvirke din progesteron niveauer. Her er flere lav progesteron årsager:

 1. Stress er en af de førende årsager til lave progesteron niveauer. Livet bevæger sig hurtigt, og vi kan aldrig synes at få alting gjort. Kombiner det med hverdagens belastninger, vi står over for, og det er en opskrift på hormonelle katastrofer.
 2. xenoøstrogener. Vi er eksponeret af xenoestrogens hver eneste dag. De er i vores fødevarer og i vores miljø. De narre kroppen til at tro, at din østrogen niveauer er højere end hvad de virkelig er, og progesteron niveauer lider som følge heraf. Xenoestrogens kan findes i syntetiske hormoner, plast og endda animalske produkter.
 3. overdreven motion. Motion er fantastisk for dit helbred, men overdreven aktivitet kan faktisk have en negativ indvirkning på din hormonniveauer, progesteron i særdeleshed. Normalt er øvelser ikke et problem. Men når kvinder arbejder meget hårdt for at konkurrere på høje niveauer, det skaber ravage på deres hormonelle systemer.

Lave progesteron symptomer

Hvis du ikke er gravid, nogle symptomer på lav progesteron omfatter:

 • Lav libido.
 • En pludselig følelse af varme.
 • Migræne eller hovedpine.
 • Depression, angst eller andre humørsvingninger.
 • Uregelmæssighed i menstruationscyklus eller fravær.

Hvis du er gravid, du har brug for progesteron til at vedligeholde din livmoderen, indtil du føder. Hvis dine niveauer er for lave, kan du ikke være i stand til at bære barnet til sigt. Nogle symptomer på lave progesteron niveauer i gravide kvinder omfatter:

 • Blod spotting.
 • Mavesmerter.
 • Hyppig lavt blodsukker.
 • Regelmæssigt ømme bryster.
 • Konstant træthed.
 • Vaginal tørhed.

Hvordan man øger progesteron niveauer med Proferia

Proferia er en aktuel progesteron creme, der kan bruges til at øge progesteron niveauer i kvinder, der lider af hormonelle ubalancer.

 • Indeholder et meget opløseligt Wild Yam ekstrakt som base for sin høje absorptionshastighed, samt 500 mg USP progesteron pr ounce.
 • Alle naturlige ingredienser, som ikke indeholder syntetiske hormoner, der typisk ordineres af læger.
 • I modsætning til andre hormoner, forskere har konstateret, at progesteron er optimalt leveret til kroppen, når den anvendes gennem huden i modsætning til at blive administreret i oralt brug.

Hvordan man bruger Proferia at overvinde den lave progesteron årsager

Proferia kan påføres én gang dagligt. Gælder for tynde områder af huden, såsom halsen, bryster, inde i armene osv. En typisk dosis af Proferia varierer på den enkelte og de symptomer, de oplever. Vi anbefalede at forbruge Proferia i ordentlig dosering.

Hvis du er vegetar og veganer, Proferia er godt for dig. Cremen indeholder ingen animalske produkter og er ikke testet på dyr. Du kan få yderligere oplysninger om, hvordan årsagerne til lav progesteron og hvordan man overvinde det, ved at klikke på banneret nedenfor.

Proferia