Är HGH samma med steroider

HGH eller humant tillväxthormon anses ofta felaktigt vara steroider. HGH och steroider är dock två mycket olika saker.

Humant tillväxthormon får ofta felaktigt klumpa sig ihop med andra så kallade “prestationshöjande läkemedel”, som “anabola steroider eftersom HGH testas för och förbjuds av de flesta större sporter.

Vad är HGH

HGH är ett hormon. Det är hormonet som reglerar och stimulerar de processer som gör att din kropp växer från barndomen till vuxen ålder. Utan tillräcklig HGH-produktion skulle dina ben och muskler inte växa, och du skulle hålla den storlek du var som barn.

Vad är en steroid

Det finns två typer av steroider som används terapeutiskt i medicin. Kortikosteroider och anabola steroider. Kortikosteroider är kraftfulla läkemedel som används för att behandla svullnad och inflammation.
Anabola steroider finns i en klass av läkemedel som kallas ergogena hjälpmedel, som syntetiseras för att likna mest manliga hormoner som testosteron och dihydrotestosteron.
Dessa läkemedel syntetiseras i farmaceutiska laboratorier,

Skillnaderna mellan HGH och steroider

  • Steroider är bättre för muskelförstärkning. Steroider är fortfarande fundament för bulking, även om HGH blir mer och mer populär i bodybuilding. HGH kan emellertid inducera muskelceller uppdelning och öka deras antal.
  • Tillväxthormon är en starkare fettbrännare. Medan det finns steroider med fettförbränning, visar HGH bättre resultat för denna uppgift.
  • HGH har mildare biverkningar än steroider. De flesta skadliga effekter som orsakas av GH, såsom karpaltunnelsyndrom eller vattenretention, är tillfälliga och går bort efter cykeln. Samtidigt, om de inte används korrekt, kan steroider orsaka långsiktiga problem med libido, akne och håravfall. Dessutom, medan användningen av steroider undertrycker ditt eget testosteron, orsakar inte injiceringar av HGH undertryck av endogent tillväxthormon.
  • Steroider är billigare och mer tillgängliga än HGH. Den svarta marknaden för steroider är mer utvecklad än HGH-marknaden, och det är mycket lättare att få dem. Också förfalskat tillväxthormon är ganska utbrett på grund av det höga priset. En annan skillnad är priset. Steroider är betydligt billigare än HGH eftersom de är mindre svåra att producera.

Vilket är bäst

Oavsett om du vill använda anabola steroider eller HGH beror på många saker. Kom ihåg att HGH är mildare, men det tar mycket längre tid att ge resultat. Anabola steroider kan ge resultat mycket snabbare, men risken för biverkningar är mycket högre.

Steroids