Anabolisk steroid och prednison

Anabola steroider och prednison är inte lika. Prednison har till och med en kontrastiv funktion jämfört med anabola steroider. Hitta deras skillnader här.

Prednison kallas också kortikosteroid. I motsats till anabola steroider (används av kroppsbyggare) används Prednison vid inflammatoriska tillstånd för dess antiinflammatoriska effekter.
Det har en snabb inverkan och påverkar djupt många delar av immunsystemet, liksom de flesta andra kroppssystem. Prednison är en hörnsten för att behandla de flesta typer av vaskulit och används ofta i kombination med andra immunsuppressiva läkemedel.

Prednison och anabola steroider är väldigt olika

Ja, prednison och anabola steroider är väldigt olika. Prednison bygger inte muskler. Faktum är att musklerna blir mindre starka när de tas i högre doser.
Prednison används övervägande som en antiinflammatorisk medicinering. Det är en glukokortikoid typ av steroid.
Under tiden är anabola steroider konstgjorda ämnen som är relaterade till det manliga könshormonet. Medicinska användningar av anabola steroider inkluderar vissa hormonproblem hos män, sen pubertet och muskelförlust från vissa sjukdomar.
Anabola steroider kallas också prestationshöjande läkemedel eftersom kroppsbyggare och idrottare ofta använder anabola steroider för att bygga muskler och förbättra atletisk prestanda.

Vad man ska välja

Om du vill behandla inflammatoriska och allergiska störningar samtidigt som ditt immunsystem ökar, är prednison det rätta valet.
Prednison är ett läkemedel som är utformat för att hjälpa inflammatoriska, immuna och allergiska störningar. Det behandlar allvarliga allergier, artrit, astma, lupus och hudförhållanden som eksem och utslag. Det kan också behandla öra och ögonproblem och rektala förhållanden.
Men om ditt syfte är att förbättra muskel, styrka och prestanda, så behöver du anabola steroider.
Anabola steroider är konstgjorda versioner av testosteron – ett manligt könshormon som hjälper till att bygga större muskler. Du tar dem genom munnen eller tar ett skott i en muskel.

Varning

Både prednison och anabola steroider kan ha biverkningar och ska endast användas tillsammans med en läkare som övervakar dig.
Men om du får prednison eller anabola steroider för en snabb användning av en vecka eller en månad kommer du att bli bra.

 

Steroids