Разликите между стероидите и тестостерона

Два от най-популярните термини сред фитнес ентусиасти са стероидите и тестостерона, които след това повдигат въпроса: “Каква е разликата?”

Какви са стероидите

Когато говорим за стероиди, всъщност говорим за три неща: кортикостероиди, андрогенни стероиди и анаболни стероиди.
Нека просто се фокусираме върху анаболните стероиди, защото това е основно, когато идва объркването между стероидите и тестостерона.
Анаболните стероиди, както вече се споменава, са фокусирани върху усилването на анаболизма – метаболитно състояние, при което организмите ни организират органични съединения от по-прости съединения, за да изградят нещо по-сложно като мускул.

Какво представлява тестостеронът?

Тестостеронът е андроген, произвеждан главно от тестисите. По-конкретно, те са направени от клетки, намерени в тестисите. Следователно, тестостеронът също играе съществена роля в развитието на простатата и (отново) самите тестиси.
В допълнение към това, тестостеронът също така насърчава вторични мъжки характеристики като тяло и лицева коса, дълбок глас, по-тежка костна структура и по-важното за тази тема, мускулен растеж.
По-специално за тази статия, тестостеронът действа като база за сравнение между стероидите и тестостероновите бустери.

Медицинска употреба на стероиди и тестостерон

Стероидите и тестостеронът се класифицират като лекарства с рецепта, разрешени само за лечение на болести, потвърдени от органите по наркотиците.
Тези заболявания включват, между другото, Синдром на тестостероновата недостатъчност, причинен от хипофизната жлеза или тестисите, различни видове анемия, остеопороза и хронични заболявания на дефицит на протеини и продължително излекуване на тъканите. Тестостеронът се използва също и за лечение на симптоми на мъжка менопауза.
Тестостеронът се прилага чрез спринцовки, съдържащи различни видове естери на тестостерона или през устата, като се използват капсули тестостерон ундеканат. Анаболните стероиди се предлагат както като инжекции, така и като капсули.

Окончателна присъда

• Стероидите са мастноразтворими съединения, естествено налични и произведени в организма. Тестостеронът е вид стероид.
• Изкуствените стероиди са лекарства, предназначени да лекуват възпалителни или хормонални състояния. Те идват в много форми, като един от тях е анаболен стероид или тестостерон.
• Тестостероновия бустер е специално формулиран за решаване на скелетно-мускулни и репродуктивни състояния както при мъже, така и при жени.
Когато става въпрос за изграждане на мускулите, анаболните стероиди печелят. Ръцете надолу. Това са причините за това, така че това не бива да бъде изненадващо. Това обаче е единствената област, в която те имат предимство пред усилвателите на тестостерона.
Не намалявайте ефекта на мускулните ефекти върху тестостероновите бустери. Въпреки че не са толкова ефективни, колкото анаболните стероиди, някои от тях работят наистина добре и за мускулите.
По отношение на законността, анаболните стероиди могат да ви забранят от конкурентните спортове за допинг. Разбира се, някои дизайнерски стероиди са произведени специално, за да се избегнат лекарствените тестове, но тестовете за наркотици стават все по-напреднали.
Така че, ако сте спортист и мислите за приемане на стероиди, не. Тестостероновите бустери са безопасни, законни и ще ви помогнат да подобрите и атлетичното си представяне.
Като цяло, минусите на анаболните стероиди далеч надхвърлят единствения про, който има. Тестостероновите бустери, от друга страна, отключват повече ползи в сравнение със стероидите и са относително свободни от големи странични ефекти.

Steroids
Разликите между стероидите и тестостерона