причини за нисък прогестерон при жени

Тук ние ще се говори за причините за ниско прогестерон, какви са често срещаните симптоми, както и начините за подобряване на нивата си, така че можете да се чувстват нормално отново.

Какво е прогестерон

Прогестеронът е женски полов хормон, произвеждан главно в яйчниците следните овулация всеки месец. Това е важна част от менструалния цикъл и поддържането на бременността.

Прогестеронът помага да се регулира цикъла си, но основната му задача е да получите матката готова за бременност. Този хормон е необходимо за развитие на гърдата и кърмене, както и. Тя допълва някои от ефектите на естроген, друг женски хормон.

Прогестеронът е особено важно във вашите детеродна години. Ако не разполагате с достатъчно прогестерон, може да имате проблеми с получаване или пребиваващи бременна.

Ниски причини за прогестерон

Тялото естествено произвежда прогестерон по време на втората половина на вашия цикъл, но има няколко неща, които могат да повлияят на нивата на прогестерон. Ето няколко ниски причини за прогестерон:

 1. стрес. Стресът е една от водещите причини за ниски нива на прогестерон. Животът се движи бързо и никога няма да свършим всичко. Комбинирайте това с ежедневните напрежения, с които се изправяме, и това е рецепта за хормонално бедствие.
 2. ксенантиестрогени. Ние сме изложени на ксенантиестрогени всеки ден. Те са в нашите храни и в нашата среда. Те мамят тялото в мислене, че нивата на естроген са по-високи от това, което те наистина са, и прогестерон нива страдат като резултат. Ксенинестрогените могат да бъдат намерени в синтетични хормони, пластмаси и дори животински продукти.
 3. прекомерно упражнение. Упражнение е чудесно за вашето здраве, но прекомерна активност всъщност може да има отрицателно въздействие върху хормоналните нива, прогестерон по-специално. Обикновено упражненията не са проблем. Но когато жените тренират изключително трудно да се конкурират на високи нива, тя опустошава техните хормонални системи.

Ниски симптоми на прогестерон

Ако не сте бременна, някои симптоми на нисък прогестерон включват:

 • Ниско либидо.
 • Внезапно усещане за топлина.
 • Мигрена или главоболие.
 • Депресия, тревожност или други промени в настроението.
 • Нередност или отсъствие на менструалния цикъл.

Ако сте бременна, имате нужда от прогестерон, за да поддържате матката си, докато не роди. Ако нивата ви са твърде ниски, може да не можете да носите бебето на термин. Някои симптоми на ниски нива на прогестерон при бременни жени включват:

 • Кръвни петна.
 • Коремна болка.
 • Чести ниски нива на кръвната захар.
 • Редовно нежни гърди.
 • Постоянна умора.
 • Вагинална сухота.

Как да увеличите нивата на прогестерон с Proферия

Proферия е локално прогестерон крем, който може да се използва за увеличаване на нивата на прогестерон при жени, които страдат от хормонален дисбаланс.

 • Съдържа силно разтворим див сладък картоф екстракт като основа за високата си скорост на усвояване, както и 500 mg на USP прогестерон на унция.
 • Всички натурални съставки, несъдържащи синтетични хормони, обикновено предписани от лекари.
 • За разлика от други хормони, изследователите са установили, че прогестерон е оптимално доставени на тялото, когато се прилага през кожата, за разлика да се прилага в устно използване.

Как да използвате Proферия за преодоляване на ниските причини за прогестерон.

Proферия може да се прилага веднъж дневно. Нанесете върху тънки участъци от кожата, като например шията, гърдите, вътре в ръцете и т. н. Типичната дозировка на Проферия варира спрямо индивида и симптомите, които изпитват. Ние препоръчваме да консумират Proферия в правилното дозиране.

Ако си вегетарианец и вегетарианец, Проферия е добър за теб. Кремът не съдържа продукти, производни на животните, и не се изпитва върху животни. Можете да получите допълнителна информация за това как причини за нисък прогестерон и как да го преодолеете, като кликнете върху знамето по-долу.

Proferia