Steroids

Направете мускулни добавки мазнини

Направете ли мускулни добавки мазнини? Простият отговор е “не”. Само яденето прекалено много те кара да дебел. Яжте прекалено много от всичко и ще получите мазнини.

Повечето мускулни добавки са протеини, които включват:
• Прахове от суроватъчен протеин.
• Прахове от казеинов протеин.
• Смеси от суроватка / казеин.
• Протеинови пръти.
• Прах от яйчен протеин.
• Прах от соев протеин.

Мускулни добавки и мазнини

Важно е да запомните, че всеки вид макроелементи (мазнини, протеини и въглехидрати), когато се приемат в излишък, със сигурност ще доведе до увеличаване на теглото. Тялото може да използва ограничен брой калории на ден и ако вашият калориен прием е повече от това, което тялото ви може да използва, неизбежно ще увеличите теглото си.
Така че, въпреки че е много полезно за спортистите и макар да им помага да извадят идеалните си тела, суроватъчният протеин не е някаква магическа съставка, която да произведе мускулно, атлетично тяло. Хората, които искат да отслабнат, трябва да направят повече упражнения, за да изгорят мазнините.
Също така е важно да знаете, че няма проучвания или научни доказателства, които да показват, че суроватъчният протеин причинява по-голямо увеличение на наддаването на тегло в сравнение с другите видове храна. Така че няма доказателства в подкрепа на твърдението, че суроватъчният протеин ви прави дебел.
Попитайте дали суроватъчният протеин ви прави мазнини е като да попитате дали свинското или пуешкото ви прави дебел. Ако ядете повече, отколкото използвате, без значение какво ядете, ще получите мазнини.

По-голямата картина

Протеините на прах са предназначени да бъдат добавка, а не голяма част от вашата диета, така че те не правят опит да осигурят диетичен баланс. За да поддържате добро здраве, важно е да не се навеждате прекалено силно върху прахове или други добавки с високи калории в диетата си.
Вместо това, консумирайте чувствителни количества зеленчуци, плодове, пълнозърнести храни и бедни протеини, за предпочитане под формата на непреработени, приготвени от нулата храни. Поддържането на солидна тренировъчна програма също е важно, в противен случай увеличеният ви калориен прием ще стигне до талията, вместо да се опира на мускулите.

Направете мускулни добавки мазнини: окончателен отговор

Крайният отговор е “да” и “не”. Ако използвате много мускулна добавка и не работите, ще получите мазнини. Но ако го използвате в подходящата доза и правите тренировка редовно, ще можете да получите чиста мускулна маса.

 

Steroids