Най-значимите функции на прогестерон за жени живот

Прогестеронът стимулира и регулира различни функции на тялото, като овулация, и играе важна роля в поддържането на бременността.

Този хормон се произвежда и освобождава от яйчниците и надбъбречните жлези. Тя се използва и в комбинация с естроген, като част от хормоно-заместителна терапия, за да контролирате количеството на естроген навлиза в тялото.

Изследванията показват, че ако се прилага естроген без прогестерон, има повишен риск от рак на матката и рак на гърдата.

Най-важните функции на прогестерон при жените живот

Функциите на прогестерон не трябва да се подценяват, необходимо е от всички жени да живеят здравословен живот, да поддържат хормонален баланс и да предотвратяват риска от рак на гърдата или репродукцията. Всяко значително отклонение от нормата може да доведе до редица неприятни симптоми, причинени от бързо естроген господство.

Някои от тези симптоми, за съжаление, са дори трудно да се каже от обичайната умора и стрес, които присъстват в ежедневието ни. Много от симптомите са много чести за това как жените се чувстват по време на менопаузата.

Умора, дразнене, тревожност, наддаване на тегло, подуване на корема, депресия, главоболие са само някои от проблемите, жените се занимават с когато спада на нивата на прогестерон, да не кажа нищо за по-сериозни проблеми като липса на период, телесни повреди, и дори рак.

Жени с нисък прогестерон често се предписват да претърпят терапия с прогестерон, както и като някои прогестеронови хапчета или/и прогестерон масло съединения.

Симптоми на нисък прогестерон

Прогестерон е важен през целия ви живот, но е особено важен по време на вашите детеродна години. Ако нямате достатъчно прогестерон, може да се борите да забременеете и да имате проблем да останете бременна.

При жени, които не са бременни, ниският прогестерон може да причини абнормно кървене. Въпреки това, имайте предвид, че нередовните периоди също могат да показват слабо функциониращи яйчници, както и нисък прогестерон. Ето някои симптоми на нисък прогестерон при небременни жени:

  • Ниско полово либидо.
  • Тревожност или депресия.
  • Главоболие или мигрена.
  • Нередовен менструален цикъл.

Ако имате някой от тези симптоми на нисък прогестерон, посетете вашия лекар за хормон тест.

Как да се лекува ниският прогестерон

Най-често срещаната лекарствена терапия за лечение на нисък прогестерон е хормонална заместителна терапия ( Това е бърз и сигурен начин за борба с хормоналния дисбаланс, но също така е широко разпространена със сериозни и потенциално фатални странични ефекти и е доказано, че увеличава риска от няколко вида рак.

Ако симптомите са достатъчно тежки, за да заслужават обмисляне на този опит, се препоръчва жените да говорят на медицински специалист за ориентиране.

Днес все повече и повече жени обаче откриват, че справянето със симптомите на нисък прогестерон се постига най-добре чрез комбинация от здравословен начин на живот и алтернативно лечение. И алтернативното лечение, което силно ви препоръчваме, е Проферия.

Proферия е богат, 100% естествен прогестерон крем, съдържащ мощни антиоксиданти и хормонални екстракти, които са били особено избрани за техните хормон ниво балансиране свойства, както и способността им да помогне осигури облекчение от общи симптоми на менопаузата като ниско либидо, горещи вълни и нощно изпотяване.

Този продукт е изключително удобен и ефективен. Прилага се в рамките на секунди, Proферия позволява на прогестерон да се абсорбира през кожата.

Proферия съдържа смес от следното: мексикански пай корен, концентрирана Алое Вера, дейонизирана вода, сашадолна астролог киселина, стеаринова киселина, сорбитол, етилов ацетат, масло от пшеница зародиш, мукополизахариди, натрий, прогестерон и екстракти от роза, лайка, бор, коприва, олио, червена лоза, кестен, лимон и царевица.

Proферия може да помогне за намаляване на симптомите на нисък прогестерон без нужда от рецепта лекарства, защото това е естествено и безопасно.

Proferia