Най-добрите здравословни храни за изграждане на чиста мускулна маса

Ако наистина искате да изградите чиста мускулна маса, е важно да започнете, като включите най-добрите здравословни храни във вашата диета. Време е да си купите кухня, хора!

Диетата за изграждане на чиста мускулатура трябва да е с високо съдържание на калории и да се върти около здравословните храни. Докато общото съдържание на калории, протеини, въглехидрати и мазнини в диетата ви определя колко много мускули получавате, а не конкретни храни, някои храни заслужават място в вашия хранителен план.

Основите на храненето на мускулния растеж

Вашият калориен прием, заедно с трите макронутриенти – протеини, въглехидрати и мазнини – стимулират растежа на мускулите. Протеинът е жизненоважен за ремонта на увредена тъкан, докато въглехидратите дават енергия за тренировка.
Мазнините, като същевременно осигуряват енергия, са важни за хормоналната функция. Ако се борите с изграждането на маса, яденето на повече от подходящите видове храни е решение за нови печалби.

Макронутриентите имат значение

Хранителните специалисти се отнасят до протеини, въглехидрати и мазнини като “макроси”. Протеин, разбира се, е вещество на мускулния растеж, особено аминокиселини с разклонена верига, включително левцин.
Протеинът също така увеличава наситеността (чувство за пълнота в края на храненето) и ситостта (чувствате по-малко глад между храненията). Така че протеинът извлича трайно мито: ускорява метаболизма ви, забавя апетита и поддържа мускулите.

Също така имат значение микроелементите

Един риск от популярните нискокалорични диети: недостиг на хранителни вещества. Това е така, защото колкото по-малко храна ядете, толкова по-трудно е да се покрият основите. Мултивитаминът може да помогне, но вероятно няма да съдържа достатъчно имуностимулиращ витамин D, съдържащ магнезий или кост.
Изследванията показват, че храненето на голямо разнообразие от храни осигурява най-голяма полза за цялостното здраве. За да събере тези ключови хранителни вещества, прахът от старомодната идея за хранителни групи.

Вашите най-добри храни за изграждане на чиста мускулна маса

Хранено с трева говеждо: Говеждото съдържа протеини, холестерол, цинк, витамини В и желязо, които са важни за изграждането на чиста мускулна маса. Говеждото от добити от трева добитък има много по-високи нива на конюгирана линолова киселина, отколкото конвенционално отглежданите говеда, което ви дава тласък в проливането на телесните мазнини и изграждането на чиста мускулна маса.
• Цвекло: Цвеклото е голям източник на бетаин, наричан още триметилглицин. Това хранително вещество подобрява ремонта на черния дроб и ставите и също така показва, че увеличава здравината и силата.
• Кафяв ориз: Тъй като това е бавно усвояващо се зърно, то може да ви осигури по-дълготрайна енергия през целия ден и вашата тренировка. Кафявият ориз също може да ви помогне да увеличите нивата на растежния хормон, които са от решаващо значение за насърчаване растежа на постно мускулите, загубата на мазнини и увеличаването на силата.
• Портокали: Когато се яде преди тренировки, портокалите могат да помогнат за увеличаване на мускулния растеж, силата и издръжливостта
• Извара: С много протеин казеин, извара е страхотен протеин. Казеинният протеин е най-бавно усвояващият протеин, който можете да ядете, което означава, че предотвратява използването на мускулите ви като източник на енергия, докато бързите през нощта.
Имате ли вече тези храни във вашата кухня?

 

Steroids