Дали HGH е същото като стероидите

HGH или човешкият растежен хормон често се смята, че са стероиди. Въпреки това, HGH и стероидите са две много различни неща.
Човешкият хормон на растежа често погрешно се съчетава с други така наречени “лекарства за повишаване на ефективността”, като “анаболни стероиди, защото HGH е тестван и забранен от повечето основни спортове.

Какво е HGH

HGH е хормон. Това е хормон, който регулира и стимулира процесите, които позволяват на тялото ви да расте от детството до зряла възраст. Без адекватно производство на HGH, костите и мускулите ви няма да растат и ще останете с размерите, които сте били като дете.

Какво представлява стероидът

Има два вида стероиди, използвани терапевтично в медицината. Кортикостероиди и анаболни стероиди. Кортикостероидите са мощни лекарства, които се използват за лечение на подуване и възпаление.
Анаболните стероиди са в клас лекарства, известни като ергогенни средства, които се синтезират най-много като мъжки хормони като тестостерон и дихидротестостерон.
Тези лекарства се синтезират във фармацевтични лаборатории,

Различията между HGH и стероидите

  • Стероидите са по-добри за мускулна печалба. Стероидите все още са основа за натрупване, въпреки че HGH става все по-популярен в културизма. Въпреки това, HGH може да индуцира разграждането на мускулните клетки и да увеличи броя им.
  • Растежният хормон е по-силна мазнина горелка. Докато има стероиди с активност на изгаряне на мазнини, HGH показва по-добри резултати за тази задача.
  • HGH има по-леки странични ефекти от стероидите. Повечето от нежеланите ефекти, причинени от GH, като синдром на карпалния тунел или задържане на вода, са временни и изчезват след цикъла. В същото време, ако не се използват правилно, стероидите могат да причинят дълготрайни проблеми с либидото, акнето и загубата на коса. Освен това, докато употребата на стероиди потиска вашия собствен тестостерон, инжекциите с HGH не предизвикват потискане на ендогенния растежен хормон.
  • Стероидите са по-евтини и по-достъпни от HGH. Черният пазар на стероиди е по-развит от пазара на HGH и е много по-лесно да ги постигнем. Също така, фалшифицираният хормон на растежа е доста разпространен поради високата му цена. Друга разлика е цената. Стероидите са значително по-евтини от HGH, тъй като те са по-малко трудни за производство.

Което е най-добро

Независимо дали искате да използвате анаболни стероиди или HGH зависи от много неща. Не забравяйте, че HGH е по-мек, но отнема много време, за да получите резултати. Анаболните стероиди могат да осигурят резултати много по-бързо, но рискът от странични ефекти е много по-висок.

 

Steroids