Анаболните стероиди и преднизон са същите

Анаболните стероиди и преднизон не са сходни. Преднизон дори има контрастираща функция в сравнение с анаболните стероиди. Намерете разликите им тук.

Преднизон се нарича също кортикостероид. За разлика от анаболните стероиди (използвани от културисти), преднизон се използва при възпалителни състояния за противовъзпалителните му ефекти.
Той има бързо начало на действие и дълбоко засяга много части на имунната система, както и повечето други системи на тялото. Преднизонът е крайъгълен камък за лечение на повечето видове васкулит и често се използва в комбинация с други имуносупресивни лекарства.

 

Преднизон и анаболни стероиди са много различни

 

Да, преднизон и анаболни стероиди са много различни. Преднизонът не изгражда мускул. Всъщност тя прави мускулите по-слаби, когато се приемат във високи дози.
Преднизонът се използва предимно като противовъзпалително лекарство. Това е глюкокортикоиден тип стероид.
Междувременно анаболните стероиди са създадени от човека вещества, свързани с мъжкия полов хормон. Медицинските употреби на анаболни стероиди включват някои хормонални проблеми при мъжете, късен пубертет и загуба на мускули от някои заболявания.
Анаболните стероиди също се наричат ​​лекарства, повишаващи производителността, защото културистите и спортистите често използват анаболни стероиди за изграждане на мускули и за подобряване на атлетичното представяне.

 

Какво да изберем

 

Ако искате да лекувате възпалителни и алергични нарушения, като същевременно повишавате имунната си система, приемането на преднизон е правилният избор.
Преднизон е лекарство, предназначено да подпомага възпалителни, имунни и алергични заболявания. Той третира тежки алергии, артрит, астма, лупус и кожни състояния като екзема и обриви. Той може да третира и проблеми с ушите, очите и ректалните условия.
Но ако целта ви е да подобрите мускулите, силата и производителността, тогава това, от което имате нужда, е анаболните стероиди.
Анаболните стероиди са създадени от човека версии на тестостерон – мъжки полов хормон, който помага за изграждането на по-големи мускули. Можете да ги вземете през устата или да получите изстрел в мускул.

 

Внимание

 

Както преднизонът, така и анаболните стероиди могат да имат странични ефекти и трябва да се използват само с лекар, който Ви наблюдава.
Ако обаче получавате преднизон или анаболни стероиди за бързо използване на седмица или месец, ще бъдете добре.

 

Steroids