αιτίες χαμηλής προγεστερόνης σε θηλυκό

Εδώ πρόκειται να μιλήσουμε για τα αίτια της χαμηλής προγεστερόνης, ποια είναι τα κοινά συμπτώματα και πώς να βελτιώσουν τα επίπεδα, ώστε να νιώσετε πάλι φυσιολογικά.

Τι είναι προγεστερόνη;

Η προγεστερόνη είναι μια γυναικεία ορμόνη που παράγεται κυρίως στις ωοθήκες μετά την ωορρηξία κάθε μήνα. Είναι ένα κρίσιμο μέρος του έμμηνου κύκλου και διατήρηση της εγκυμοσύνης.

Η προγεστερόνη βοηθά στη ρύθμιση του κύκλου σας, αλλά η κύρια δουλειά του είναι να πάρει τη μήτρα σας είναι έτοιμη για την εγκυμοσύνη. Αυτή η ορμόνη είναι επίσης απαραίτητη για την ανάπτυξη του μαστού και του θηλασμού, καθώς και. Συμπληρώνει ορισμένες από τις επιδράσεις των οιστρογόνων, άλλου γυναικεία ορμόνη.

Η προγεστερόνη είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε ηλικία τεκνοποίησης σας. Αν δεν έχετε αρκετή προγεστερόνη, μπορεί να έχετε πρόβλημα να πάρει ή να μένουν έγκυες.

Χαμηλές αιτίες προγεστερόνης

Το σώμα παράγει φυσικά προγεστερόνη κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού του κύκλου σας, αλλά υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορούν να επηρεάσουν τα επίπεδα προγεστερόνης σας. Εδώ είναι αρκετές αιτίες χαμηλής προγεστερόνης:

 1. στρες. Το στρες είναι μία από τις κορυφαίες αιτίες των χαμηλών επιπέδων προγεστερόνης. Η ζωή κινείται γρήγορα, και δεν μπορούμε ποτέ να κάνουμε τα πάντα. Συνδυάστε το με τις καθημερινές καταπονήσεις που αντιμετωπίζουμε, και είναι μια συνταγή για ορμονική καταστροφή.
 2. ξενοοιστρογόνα. Είμαστε εκτεθειμένοι από ξενοοιστρογόνα κάθε μέρα. Είναι στα φαγητά μας και στο περιβάλλον μας. Ξεγελούν το σώμα να σκέφτονται ότι τα επίπεδα των οιστρογόνων σας είναι υψηλότερα από αυτό που πραγματικά είναι, και τα επίπεδα προγεστερόνης υποφέρουν ως αποτέλεσμα. Τα ξενοοιστρογόνα μπορούν να βρεθούν σε συνθετικές ορμόνες, πλαστικά και ακόμη και ζωικά προϊόντα.
 3. υπερβολική άσκηση. Η άσκηση είναι μεγάλη για την υγεία σας, αλλά η υπερβολική δραστηριότητα μπορεί πραγματικά να έχει αρνητικό αντίκτυπο στα επίπεδα των ορμονών σας, συγκεκριμένα την προγεστερόνη. Κανονικά, οι ασκήσεις δεν είναι πρόβλημα. Αλλά όταν οι γυναίκες δουλεύουν πολύ σκληρά για να ανταγωνιστούν σε υψηλά επίπεδα, σπέρνουν τον όλεθρο στα ορμονικά τους συστήματα.

Χαμηλά συμπτώματα προγεστερόνης

Εάν δεν είστε έγκυος, ορισμένα συμπτώματα χαμηλής προγεστερόνης περιλαμβάνουν:

 • Χαμηλή λίμπιντο.
 • Μια ξαφνική αίσθηση θερμότητας.
 • Ημικρανίες ή πονοκεφάλους.
 • Κατάθλιψη, άγχος ή άλλη αίσθηση της διάθεσης αλλαγές.
 • Παρατυπία ή απουσία εμμηνορροϊκού κύκλου.

Αν είσαι έγκυος, χρειάζεσαι προγεστερόνη για να διατηρήσεις τη μήτρα σου μέχρι να γεννήσεις. Εάν τα επίπεδα σας είναι πολύ χαμηλά, ενδέχεται να μην μπορείτε να μεταφέρετε το μωρό σε όρο. Ορισμένα συμπτώματα των χαμηλών επιπέδων προγεστερόνης στις έγκυες γυναίκες περιλαμβάνουν:

 • Κηλίδες αίματος.
 • Κοιλιακό άλγος.
 • Συχνό χαμηλό σάκχαρο αίματος.
 • Τακτικά τρυφερά στήθη.
 • Συνεχής κόπωση.
 • Κολπική ξηρότητα.

Πώς να αυξήσετε τα επίπεδα προγεστερόνης με την Proferia

Η proferia είναι μια τοπική κρέμα προγεστερόνης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αύξηση των επιπέδων προγεστερόνης σε γυναίκες που πάσχουν από ορμονικές ανισορροπίες.

 • Περιέχει ένα εξαιρετικά διαλυτό εκχύλισμα άγριας γλυκοπατάτας ως βάση για τον υψηλό ρυθμό απορρόφησης, καθώς και 500 mg της USP προγεστερόνης ανά ουγγιά.
 • Όλα τα φυσικά συστατικά, που δεν περιέχουν συνθετικές ορμόνες που συνταγογραφούνται τυπικά από γιατρούς.
 • Σε αντίθεση με άλλες ορμόνες, οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι η προγεστερόνη παραδίδεται βέλτιστα στο σώμα όταν εφαρμόζεται μέσω του δέρματος σε αντίθεση με τη χορήγηση σε χρήση από το στόμα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Proferia για να ξεπεράσετε τις χαμηλές αιτίες προγεστερόνης

Το proferia μπορεί να εφαρμοστεί μία φορά την ημέρα. Εφαρμόστε σε λεπτές περιοχές του δέρματος, όπως ο λαιμός, τα στήθη, μέσα στα χέρια κ. λπ. Μια τυπική δοσολογία του Proferia ποικίλλει ανάλογα με το άτομο και τα συμπτώματα που βιώνουν. Συνιστούμε να καταναλώνουν Proferia σε σωστή δοσολογία.

Αν είστε χορτοφάγος και χορτοφάγος, η Proferia σας κάνει καλό. Η κρέμα δεν περιέχει προϊόντα ζωικής προέλευσης και δεν έχει δοκιμαστεί σε ζώα. Μπορείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς οι αιτίες της χαμηλής προγεστερόνης και πώς να την ξεπεράσετε, κάνοντας κλικ στο πανό παρακάτω.

Proferia