Οι σημαντικές λειτουργίες της προγεστερόνης για τις γυναίκες της ζωής

Η προγεστερόνη διεγείρει και ρυθμίζει διάφορες λειτουργίες του σώματος, όπως η ωορρηξία, και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της εγκυμοσύνης.

Αυτή η ορμόνη παράγεται και απελευθερώνεται από τις ωοθήκες και τα επινεφρίδια. Χρησιμοποιείται επίσης σε συνδυασμό με οιστρογόνο ως μέρος της θεραπείας ορμονικής υποκατάστασης, για να βοηθήσει στον έλεγχο της ποσότητας του οιστρογόνου να εισέλθει στο σώμα.

Η έρευνα έχει δείξει ότι εάν οιστρογόνα δίνεται χωρίς προγεστερόνη, υπάρχει ένας αυξημένος κίνδυνος της μήτρας και του μαστού.

Οι σημαντικές λειτουργίες της προγεστερόνης στις γυναίκες της ζωής.

Οι λειτουργίες της προγεστερόνης δεν πρέπει να υποτιμάται, είναι απαραίτητη από όλες τις γυναίκες να ζήσουν μια υγιή ζωή, διατηρούν μια ορμόνη ισορροπία και να αποτρέψει τον κίνδυνο του μαστού ή αναπαραγωγικούς καρκίνους. Οποιαδήποτε σημαντική απόκλιση από τον κανόνα μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από δυσάρεστα συμπτώματα που προκαλούνται από την ταχεία κυριαρχία των οιστρογόνων.

Μερικά από αυτά τα συμπτώματα, δυστυχώς, είναι ακόμη δύσκολο να πω από τη συνηθισμένη κούραση και το στρες που είναι παρόντες στην καθημερινή μας ζωή. Πολλά από τα συμπτώματα είναι πολύ συνηθισμένα στο πώς νιώθουν οι γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση.

Η κόπωση, ο ερεθισμός, το άγχος, η αύξηση του σωματικού βάρους, το φούσκωμα, η κατάθλιψη, οι πονοκέφαλοι είναι μόνο μερικά από τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες όταν πέφτουν τα επίπεδα προγεστερόνης, για να μην πούμε τίποτα για σοβαρότερα προβλήματα, όπως έλλειψη περιόδου, σωματικές δυσλειτουργίες, ακόμα και καρκίνο.

Οι γυναίκες με χαμηλή προγεστερόνη συνταγογραφούνται συχνά για να υποβληθούν σε θεραπεία προγεστερόνης καθώς και για τη λήψη μερικών χαπιών προγεστερόνης ή/και ενώσεων ελαίου προγεστερόνης.

Συμπτώματα χαμηλής προγεστερόνης.

Η προγεστερόνη είναι σημαντική σε όλη τη ζωή σας, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά τη διάρκεια των ετών τεκνοποίησης. Εάν δεν έχετε αρκετή προγεστερόνη, μπορεί να πασχίζουν να πέσουν έγκυες και να έχουν πρόβλημα να παραμείνουν έγκυες.

Για τις γυναίκες που δεν είναι έγκυες, η χαμηλή προγεστερόνη μπορεί να προκαλέσει μη φυσιολογική αιμορραγία. Ωστόσο, σημειώστε ότι οι ακανόνιστες περίοδοι μπορεί επίσης να υποδεικνύουν ανεπαρκώς λειτουργούσες ωοθήκες, καθώς και χαμηλή προγεστερόνη. Ακολουθούν ορισμένα συμπτώματα χαμηλής προγεστερόνης σε μη έγκυες γυναίκες:

  • Χαμηλή σεξουαλική λίμπιντο.
  • Άγχος ή κατάθλιψη.
  • Πονοκέφαλοι ή ημικρανίες.
  • Ακανόνιστος εμμηνορροϊκός κύκλος.

Εάν έχετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα χαμηλής προγεστερόνης, επισκεφτείτε το γιατρό σας για μια δοκιμασία ορμονών.

Πώς να θεραπεύσει την χαμηλή προγεστερόνη;

Η πιο κοινή φαρμακευτική θεραπεία για τη θεραπεία της χαμηλής προγεστερόνης είναι η θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης. Αυτός είναι ένας γρήγορος και σίγουρος τρόπος για την καταπολέμηση της ορμονικής ανισορροπίας, αλλά είναι επίσης γεμάτη με σοβαρές και δυνητικά θανατηφόρες παρενέργειες και έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τον κίνδυνο αρκετών τύπων καρκίνου.

Εάν τα συμπτώματα είναι αρκετά σοβαρά ώστε να αξίζουν την εξέταση της ορμονικής υποκατάστασης, συνιστάται οι γυναίκες να μιλούν σε έναν επαγγελματία υγείας για καθοδήγηση.

Σήμερα, όλο και περισσότερες γυναίκες, ωστόσο, βρίσκουν ότι η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της χαμηλής προγεστερόνης επιτυγχάνεται καλύτερα μέσω ενός συνδυασμού υγιεινού τρόπου ζωής και εναλλακτικής θεραπείας. Και η εναλλακτική θεραπεία που σας προτείνουμε είναι η Proferia.

Η proferia είναι μια πλούσια, 100% φυσική κρέμα προγεστερόνης που περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά και ορμονικά εκχυλίσματα τα οποία έχουν επιλεγεί ειδικά για τις ιδιότητες ισοστάθμισης ορμονών τους, καθώς και την ικανότητά τους να βοηθούν στην παροχή ανακούφισης από κοινά εμμηνοπαυτικά συμπτώματα όπως χαμηλή λίμπιντο, εξάψεις και νυκτερινοί ιδρώτες.

Αυτό το προϊόν είναι απίστευτα βολικό και αποτελεσματικό. Εφαρμόζεται μέσα σε δευτερόλεπτα, η Proferia επιτρέπει στην προγεστερόνη να απορροφάται μέσω του δέρματος.

Το proferia περιέχει ένα μίγμα από τα ακόλουθα: Μεξικάνικη ρίζα γλυκοπατάτας, συμπυκνωμένη Αλόη Βέρα, αποιονισμένο νερό, σιστρανιακό οξύ, στεατικό οξύ, σορβιτόλη, οξικό αιθυλεστέρα, έλαιο φύτρου σιταριού, βλεννοπολυσακχαρίτες, νάτριο, προγεστερόνη και εκχυλίσματα τριαντάφυλλου, χαμομήλι, πεύκο, τσουκνίδα, Κάρδαμο, κόκκινο αμπέλι, Καστανιά

Proferia μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων της χαμηλής προγεστερόνης χωρίς την ανάγκη για συνταγογραφούμενα φάρμακα επειδή είναι φυσικό και ασφαλές.

 

 

Proferia