Οι διαφορές μεταξύ στεροειδών και τεστοστερόνης

Δύο από τους πιο δημοφιλείς όροι ανάμεσα στους ενθουσιώδες γυμναστικής είναι τα στεροειδή και η τεστοστερόνη, η οποία στη συνέχεια αναδεικνύει την ερώτηση “ποια είναι η διαφορά;”

Τι είναι τα στεροειδή

Όταν μιλάτε για στεροειδή, μιλάτε βασικά για τρία πράγματα: κορτικοστεροειδή, ανδρογόνα στεροειδή και αναβολικά στεροειδή.
Ας επικεντρωθούμε απλώς σε αναβολικά στεροειδή επειδή αυτό είναι βασικά όπου προέρχεται η σύγχυση μεταξύ των στεροειδών και της τεστοστερόνης.
Τα αναβολικά στεροειδή, όπως ήδη υποδηλώνει το όνομα, επικεντρώνονται στην ενίσχυση του αναβολισμού – μια μεταβολική κατάσταση όπου τα σώματά μας οργανώνουν οργανικές ενώσεις από απλούστερες ενώσεις για να χτίσουν κάτι πιο περίπλοκο, όπως μυς.

Τι είναι η τεστοστερόνη

Η τεστοστερόνη είναι ένα ανδρογόνο που παράγεται κυρίως από τους όρχεις. Πιο συγκεκριμένα, δημιουργούνται από κύτταρα που βρίσκονται στους όρχεις. Κατά συνέπεια, η τεστοστερόνη παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του προστάτη και (πάλι) τους ίδιους τους όρχεις.
Εκτός από αυτό, η τεστοστερόνη προωθεί επίσης δευτερεύοντα χαρακτηριστικά ανδρών όπως το σώμα και τα μαλλιά του προσώπου, βαθιά φωνή, βαρύτερη δομή οστού, και το πιο σημαντικό σε αυτό το θέμα, μυϊκή ανάπτυξη.
Συγκεκριμένα σε αυτό το άρθρο, η τεστοστερόνη δρα ως βάση σύγκρισης μεταξύ στεροειδών και ενισχυτών τεστοστερόνης.

Ιατρική χρήση στεροειδών και τεστοστερόνης

Τα στεροειδή και η τεστοστερόνη ταξινομούνται ως συνταγογραφούμενα φάρμακα που επιτρέπονται μόνο για τη θεραπεία ασθενειών που επιβεβαιώνονται από τις αρχές φαρμάκων.
Αυτές οι ασθένειες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, Σύνδρομο ανεπάρκειας τεστοστερόνης που προκαλείται από την υπόφυση ή τους όρχεις, διαφορετικά είδη αναιμίας, οστεοπόρωση και χρόνιες παθήσεις ανεπάρκειας πρωτεΐνης και παρατεταμένη επούλωση ιστών. Η τεστοστερόνη χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία συμπτωμάτων αρσενικής εμμηνόπαυσης.
Η τεστοστερόνη χορηγείται από σύριγγες που περιέχουν διαφορετικό είδος εστέρων τεστοστερόνης ή από στόμα χρησιμοποιώντας κάψουλες ενδεκανοϊκής τεστοστερόνης. Τα αναβολικά στεροειδή διατίθενται τόσο ως ενέσεις όσο και ως κάψουλες.

Τελική ετυμηγορία

• Τα στεροειδή είναι λιποδιαλυτές ενώσεις που απαντώνται φυσιολογικά και παράγονται στο σώμα. Η τεστοστερόνη είναι ένας τύπος στεροειδούς.
• Τα τεχνητά στεροειδή είναι φάρμακα που προορίζονται για τη θεραπεία φλεγμονωδών ή ορμονικών συνθηκών. Έρχονται σε πολλές μορφές, ένα από τα οποία είναι αναβολικό στεροειδές ή τεστοστερόνη.
• Η ενισχυτική τεστοστερόνη είναι ειδικά σχεδιασμένη για να αντιμετωπίσει τις σκελετικές και αναπαραγωγικές καταστάσεις τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.
Όταν πρόκειται για την οικοδόμηση μυών, τα αναβολικά στεροειδή κερδίζουν. Κάτω τα χέρια. Αυτό είναι που έγιναν γι ‘αυτό δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη. Ωστόσο, πρόκειται για τη μόνη περιοχή όπου έχουν ένα πλεονέκτημα έναντι των ενισχυτών τεστοστερόνης.
Μην εκπτώστε τα αποτελέσματα των μυϊκών δόσεων των ενισχυτών τεστοστερόνης. Αν και δεν είναι τόσο αποτελεσματικές όσο τα αναβολικά στεροειδή, μερικά από αυτά λειτουργούν πολύ καλά και για τους μυς.
Όσον αφορά τη νομιμότητα, τα αναβολικά στεροειδή μπορούν να σας απαγορεύσουν τα ανταγωνιστικά αθλήματα για ντόπινγκ. Βεβαίως, ορισμένα στεροειδή σχεδιαστών κατασκευάζονται ειδικά για να αποφεύγουν τις δοκιμές φαρμάκων, αλλά οι εξετάσεις φαρμάκων γίνονται όλο και πιο προχωρημένες.
Έτσι αν είστε αθλητής και σκέφτεστε να παίρνετε στεροειδή, μην το κάνετε. Οι ενισχυτές τεστοστερόνης είναι ασφαλείς, νόμιμες και θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την αθλητική σας απόδοση.
Συνολικά, τα μειονεκτήματα των αναβολικών στεροειδών υπερβαίνουν κατά πολύ το μόνο υπέρ που έχει. Τα ενισχυτικά τεστοστερόνης, από την άλλη πλευρά, ξεκλειδώνουν περισσότερα οφέλη σε σύγκριση με τα στεροειδή και είναι σχετικά απαλλαγμένα από σοβαρές παρενέργειες.

Steroids
Οι διαφορές μεταξύ στεροειδών και τεστοστερόνης