Είναι η HGH η ίδια με τα στεροειδή

Η HGH ή η ανθρώπινη αυξητική ορμόνη συχνά θεωρείται λανθασμένα ότι είναι στεροειδή. Ωστόσο, η HGH και τα στεροειδή είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα.
Η ανθρώπινη αυξητική ορμόνη συχνά συγχέεται λανθασμένα μαζί με άλλα λεγόμενα φάρμακα που ενισχύουν την απόδοση, όπως τα «αναβολικά στεροειδή επειδή η HGH ελέγχεται και απαγορεύεται από τα περισσότερα μεγάλα αθλήματα».

Τι είναι η HGH;

Η HGH είναι μια ορμόνη. Είναι η ορμόνη που ρυθμίζει και διεγείρει τις διαδικασίες που επιτρέπουν στο σώμα σας να μεγαλώνει από την παιδική ηλικία έως την ενηλικίωση. Χωρίς επαρκή παραγωγή HGH, τα οστά και οι μύες σας δεν θα αυξάνονταν, και θα παραμείνατε το μέγεθος που ήμασταν παιδί.

Τι είναι ένα στεροειδές;

Υπάρχουν δύο τύποι στεροειδών που χρησιμοποιούνται θεραπευτικά στην ιατρική. Κορτικοστεροειδή και αναβολικά στεροειδή. Τα κορτικοστεροειδή είναι ισχυρά φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της διόγκωσης και της φλεγμονής.
Τα αναβολικά στεροειδή βρίσκονται σε μια τάξη φαρμάκων που είναι γνωστά ως εργογονοειδή βοηθήματα, τα οποία συντίθενται για να μοιάζουν περισσότερο με αρσενικές ορμόνες όπως η τεστοστερόνη και η διυδροτεστοστερόνη.
Αυτά τα φάρμακα συντίθενται σε φαρμακευτικά εργαστήρια,

Οι διαφορές της HGH και των στεροειδών

  • Τα στεροειδή είναι καλύτερα για το κέρδος μυών. Τα στεροειδή παραμένουν θεμελιώδεις για τη συσσώρευση, αν και η HGH γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στο bodybuilding. Ωστόσο, η HGH μπορεί να προκαλέσει διαίρεση μυϊκών κυττάρων και να αυξήσει τον αριθμό τους.
  • Η αυξητική ορμόνη είναι ένας ισχυρότερος καυστήρας λίπους. Ενώ υπάρχουν στεροειδή με δραστηριότητα καύσης λίπους, η HGH παρουσιάζει καλύτερα αποτελέσματα για αυτό το έργο.
  • Η HGH έχει ήπιες παρενέργειες από τα στεροειδή. Οι περισσότερες από τις ανεπιθύμητες ενέργειες που προκαλούνται από την GH, όπως σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα ή κατακράτηση νερού, είναι προσωρινές και εξαφανίζονται μετά τον κύκλο. Ταυτόχρονα, αν δεν χρησιμοποιηθούν σωστά, τα στεροειδή μπορεί να προκαλέσουν μακροχρόνια προβλήματα με τη λίμπιντο, την ακμή και την απώλεια μαλλιών. Εκτός αυτού, ενώ η χρήση στεροειδών καταστέλλει τη δική σας τεστοστερόνη, οι ενέσεις HGH δεν προκαλούν καταστολή της ενδογενούς ορμόνης ανάπτυξης.
  • Tστεροειδή είναι φθηνότερα και πιο διαθέσιμα από την HGH. Η μαύρη αγορά των στεροειδών είναι πιο ανεπτυγμένη από την αγορά HGH, και είναι πολύ πιο εύκολο να τα πάρετε. Επίσης, η παραποιημένη αυξητική ορμόνη είναι αρκετά διαδεδομένη λόγω της υψηλής τιμής της. Μια άλλη διαφορά είναι η τιμή. Τα στεροειδή είναι σημαντικά φθηνότερα από την HGH επειδή είναι λιγότερο δύσκολο να παραχθούν.

Ποιο είναι το καλύτερο

Είτε θέλετε να χρησιμοποιήσετε αναβολικά στεροειδή ή HGH εξαρτάται από πολλά πράγματα. Θυμηθείτε ότι η HGH είναι ηπιότερη, αλλά χρειάζονται πολύ περισσότερα για την επίτευξη αποτελεσμάτων. Τα αναβολικά στεροειδή μπορούν να παρέχουν αποτελέσματα πολύ πιο γρήγορα, αλλά ο κίνδυνος παρενεργειών είναι πολύ υψηλότερος.

 

Steroids